Met regelmaat staat er bij ons een vegetarisch gerecht op tafel en dat wordt eigenlijk steeds meer. Langzamerhand wordt steeds meer bekend dat teveel vlees eten niet zo goed is voor je lijf en al helemaal niet voor het milieu. Om over het dierenwelzijn nog maar niet te spreken. Ik ben absoluut geen moraalridder en geniet nog regelmatig van vlees maar ik merk wel dat ik dus vaker kies voor vegetarisch. Mijn taak is dan ook om dat met jullie te delen zodat je ook vaker bewust een vega dagje in plant!
Veelzijdige groenten
Vegetarisch eten is absoluut niet saai en door de ruime keuze aan groenten die we in Nederland hebben, is het ook nog eens hartstikke veelzijdig. Met daarnaast het grote aanbod aan verschillende granen zet je zo fantastische smakelijke maaltijden op tafel. Van recepten met groenten kun je er wat mij betreft ook niet genoeg hebben dus die zal ik met regelmaat aanvullen!
broccolisalade met zalm, druiven en granaatappel pommes duchesse met geitenkaas stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten Spruitjes stamppot met zoete aardappel sla stamppot maiswafels met pittige paprikaboter asperges met tomatenpesto knolselderij uit de oven met kaas en pecannoten galette met knolselderij en oesterzwammen wortel pastinaakrösti met eikhaas quinoasalade met pastinaak, venkel en appel Pastinaakschotel Pastinaaktaartje met brie tortillacups met spicy bloemkool snelle tortilla met groenten en zeewierbacon Bloemkoolcurry met ananas Indiase bloemkool met chapati’s gegratineerde prei Preitaartjes bietenburgers met truffelkaas hartige muffins met cheddar paprikabulgur met spinazie en feta Bietenravioli aardappelgratin torentjes rode kool met appel polentapizza met wortels courgette fritters galette met wortel biet en blauwaderkaas frittata met artisjok en spinazie