Wortel pastinaakrösti met eikhaas

Wortel pastinaakrösti met eikhaas

Zwammen in de Foodybox

Een tijdje geleden ontving ik de Foodybox Lente met daarin allerlei lekkere en nieuwe producten om uit te proberen. In de Foodybox zaten ook twee soorten zwammen van Funghi Funghi: eikhaas en koraalzwam. Van beide had ik nog nooit gehoord maar ik was wel erg nieuwsgierig naar de smaken ervan! Ik kon ook niet veel over de smaak vinden op internet dus wat doe je dan? Juist, ermee koken! Van eikhaas kon ik nog vinden dat de smaak neigt naar gebakken kip dus dat leek me wel erg lekker om mee te beginnen. En zo maakte ik een wortel pastinaakrösti met eikhaas.

wortel pastinaakrösti met eikhaas

Wortel pastinaakrösti met eikhaas en kabeljauw met koraalzwamtempura

Nu is het natuurlijk niet makkelijk om eikhaas bij de supermarkt te vinden maar geen nood, dit is ook heel erg lekker met shitakes of gemengde paddestoelen. Met de koraalzwam maakte ik een heel ander gerechtje. Ik frituurde de koraalzwam in biertempura beslag. Daarvoor gebruikte ik het Leffe blond bier dat ook in de Foodybox zat. De gefrituurde koraalzwam at ik bij een stukje kabeljauw en dat smaakte goed. Ik moet wel zeggen dat ik de koraalzwam minder van smaak vond dan de eikhaas. De koraalzwam is wat bitterder. In ieder geval is het superleuk om weer eens echt nieuwe smaken te ontdekken! Als ik de eikhaas of koraalzwam weer eens tegenkom, zal ik het zeker meenemen om nog verder te experimenteren!

kabeljauw met koraalzwam tempura

Ingrediënten en bereidingswijze wortel pastinaakrösti met eikhaas

 • 350 gram pastinaak
 • 350 gram wortel
 • 2 eieren
 • olijfolie
 • peper en zout
 • een schaaltje eikhaas
 • 1 sjalotje
 • een paar takjes verse tijm
 • extra: tartelettevormpjes van ongeveer 10 cm doorsnede
 1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en vet de tartelettevormpjes in.
 2. Schil de pastinaak en wortel en rasp deze met een fijne rasp.
 3. Doe de wortel en pastinaak in een kom en schep goed om met de losgeklopte eieren en 1 eetlepel olijfolie.
 4. Breng het wortel pastinaakmengsel vervolgens op smaak met peper en zout.
 5. Doe het mengsel in de tartelettevormpjes en druk goed aan. Zorg dat er een kleine opstaande rand is.
 6. Bak de rösti in 20-25 minuten gaar. Bedek ze eventueel de laatste 10 minuten met folie als ze te donker worden.
 7. Snijd het sjalotje fijn en scheur de eikhaas in stukken.
 8. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit het sjalotje op laag vuur.
 9. Doe vervolgens de eikhaas erbij en bak op hoog vuur een paar minuten.
 10. Breng op smaak met peper en zout en schep er wat verse tijm naar smaak doorheen.
 11. Schep wat van de gebakken eikhaas in de wortel pastinaakrösti en geniet!

wortel pastinaakrösti met eikhaas

De combinatie van pastinaak en champignons is sowieso erg lekker! Ik maakte al eens deze ovenschotel en die is om je vingers bij af te likken! Pastinaakschotel

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.