Snelle tortilla met groenten en zeewierbacon

Snelle tortilla met groenten en zeewierbacon

Vega Tex Mex

Dit jaar mag ik mijzelf ambassadeur van de Tex Mex producten van Santa Maria noemen. Als bloginsider voor Francesca Kookt krijg ik iedere maand een speciale themabox waar ik dan 2 gerechten mee maak. Geheel in de stijl van verras met Tex Mex. De eerste maand is vega maand en ik maakte er al deze heerlijke tortillacups met spicy bloemkool mee en nu maakte ik een makkelijke en snelle tortilla met groenten en zeewierbacon.

snelle tortilla met groenten en zeewierbacon

snelle tortilla met groenten en zeewierbacon

Zeewier

Ik hoor je denken: zeewierbacon?? En ja, dat is dus echt enorm lekker! Zeewier is de laatste tijd bezig met een opmars. Het is milieuvriendelijk, zit boordevol goede voedingsstoffen en bevat weinig calorieën. Van Seamore  kreeg ik de seaweed bacon die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Als je hem kort bakt in wat olie wordt hij lekker knapperig en geeft het net dat extra aan je gerecht. Zo ook op deze tortilla met groenten! Ik heb ook nog een zak zeewierpasta gekregen, daar ga ik binnenkort mee aan de slag!

snelle tortilla met groenten en zeewierbacon

Ingrediënten en bereidingswijze snelle tortilla met groenten en zeewierbacon

 • tortilla wraps
 • chunky wrap salsa mild (Santa Maria)
 • zeewierbacon
 • ijsbergsla
 • 1 blik mais
 • geroosterde paprika’s (uit een pot)
 • 6 trostomaten
 • koriander
 • zonnebloemolie
 1. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zeewierbacon al omscheppend knapperig.
 2. Snijd de ijsbergsla in reepjes en laat de mais uitlekken.
 3. Dep ondertussen de geroosterde paprika’s goed droog en snijd deze ook in repen.
 4. Snijd vervolgens de tomaten in partjes.
 5. Ik verwarm de tortilla’s eerlijk gezegd niet eens voor dus dit is optioneel.
 6. Schep wat chunky wrap salsa op een tortilla en beleg met de overige ingrediënten.
 7. Geniet van je snelle tortilla met groenten en zeewierbacon!

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 4 gedachten over “Snelle tortilla met groenten en zeewierbacon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.