quinoasalade met pastinaak, venkel en appel

Quinoasalade met pastinaak, venkel en appel

Bloggers meetup

Alweer twee weken geleden organiseerde ik een bloggers meetup bij kookwinkel Het Kookpunt in Rotterdam. Het werd een fantastische middag met lekker eten en veel gezelligheid! Op de bakafdeling van het Kookpunt staat een keuken waar we gebruik van mochten maken. De tafel werd voor ons gedekt en met lekkers van Lof der Zoetheid en Olala chocola konden we met elkaar kennis maken. Een aantal bloggers had ik al eens ontmoet en wat is het dan fantastisch leuk om elkaar weer te zien op zo’n mooie zonnige dag! Samen gingen we doen wat we het liefste doen, dus hup de keuken in om de lunch te bereiden. Ik had wat lekkere recepten uitgekozen en een aantal gingen met deze quinoasalade met pastinaak, venkel en appel aan de slag.

quinoasalade met pastinaak, venkel en appel

bloggers meetup

bloggers meetup bloggers meetup  bloggers meetup

Lunchgerechten

Het is altijd even zoeken wanneer je in een andere keuken staat maar al snel was iedereen lekker bezig met de gerechtjes voor de lunch. We maakten naast de quinoasalade met pastinaak, venkel en appel ook nog een heerlijke spinaziesalade met peer en pecannoten, bladerdeeghapjes met ricotta, een preisoep met venkel en pancetta (die recepten komen nog online) en als dessert lekkere apple squares en kaneel kardemom broodjes. Tessa (Patesserie), Lianne (de Zoetekauw) en Gwenn (Gwenn’s Bakery en Heel Holland Bakt) gingen als echte bakfanaten aan de slag met de zoete recepten en de rest hakte, roerde, bakte en kookte er op los! Het rook al snel heerlijk en iedereen had inmiddels wel trek gekregen van al dat lekkers wat we aan het bereiden waren dus aan tafel!

bloggers meetup

bloggers meetup bloggers meetup bloggers meetup bloggers meetup

Fotografie, eten en bloggen

De tafel stond vol met allerlei lekkers. Natuurlijk de gerechten die we net bereid hadden maar ook heerlijke vleeswaren, kaas, smakelijke olijfolie van Flor Y Sabor en ontzettend lekker brood van Das Brot. En waar gaat het dan over? Juist, over nog meer eten! Maar ook fotografietips werden besproken, hoe je het beste uit je blog kunt halen, hoe vaak je blogt en ook de hele technische kant zoals SEO en google analytics. De tijd die we hadden was veel te snel voorbij en voor we het wisten, moesten we alweer afscheid van elkaar nemen.

bloggers meetup

Goodiebag

Maar niet voordat we maar liefst 2 goodiebags hadden gekregen! Ik had een goodiebag samengesteld met een supertoffe milieuvriendelijke lunchbag in verschillende stoffen van Stiksel & Zo, pindakaas van Zeemansboter en een pak amandel havermelk van Dream. Ik had ook nog heerlijke conference peren en Kanzi appels van Fruitmasters gekregen en wat over was, hebben we natuurlijk verdeeld over de goodiebags! Het Kookpunt verraste ons ook nog eens met een fantastische goodiebag met daarin een koekenpan van Fissler, een mooie bakvorm van Golden Heritage en een siliconen spatel. Wat een enorme verwennerij na zo’n heerlijke middag! Ik ben al bezig met ideeën voor een volgende bloggers meetup want het is zo leuk om mensen samen te brengen! En dan nu het recept voor de quinoasalade met pastinaak, venkel en appel!

bloggers meetup bloggers meetup bloggers meetup

Wil je weten wie er nog meer bij waren? Nog even alle bloggers op een rijtje:

1. Gwenn van Gwenn’s bakery 
2. Tessa van Patesserie
3. Inge van Knoeien met inge
4. Mariette van Over eten gesproken
5. Chynna van Chynna Falandt
6. Wendy van Mevr Yan
8. Suzanne van Suus Kookt
9. Helena van Indorotterdammert
10. Wendy van Deedylicious
11. Arieta van Cookingdom
12. Francine van Heerlijke happen
13. Lianne van de Zoetekauw
14. Lotte van Reizen met Lot 

bloggers meetup

Ingrediënten en bereidingswijze quinoasalade met pastinaak, venkel en appel

voor 4 – 6 personen

  • 250 gram quinoa
  • 1 venkelknol
  • 1 grote pastinaak
  • 3 eetlepels pompoen of zonnebloempitten
  • 1 appel (Kanzi)
  • 100 gram feta
  • 1 klein sjalotje
  • platte peterselie
  • alfalfa of andere kiemgroenten
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • peper en zout

dressing

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • rasp van een halve citroen
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel of meer honing naar smaak
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Snijd dan ook de venkel in blokjes en schep de pastinaak en venkel om met 1/2 eetlepel olijfolie, peper en zout.
  3. Rooster de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze schrikken onder de koude
  5. Kook ondertussen de quinoa. Doe de quinoa met 500 ml water in een pan en laat 8 minuten koken. (check nog even de gebruiksaanwijzing want misschien is het anders bij een ander merk).
  6. Giet overtollig water af en laat de quinoa afkoelen.
  7. Klop vervolgens voor de dressing alle ingrediënten door elkaar.
  8. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
  9. Rooster dan de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  10. Schep de quinoa met de pastinaak, venkel, appel en 2/3 van de dressing door elkaar.
  11. Garneer met de peterselie, alfalfa of kiemgroenten, het sjalotje en de eieren.
  12. Serveer de quinoasalade met pastinaak, venkel en appel op kamertemperatuur.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.