apple squares

Apple squares

Snel recept met appel

Ik hou echt enorm van bars of squares zoals ze in Amerika vaak bakken. Vaak is dit gebak dat uit meerdere laagjes bestaat. Ik vind die combinatie onweerstaanbaar. Ik heb al eens een recept geplaatst voor Apple crumble bars met amandelen maar denk niet dat het hetzelfde is. Deze apple squares zijn weer heel anders qua structuur en qua smaak. Het is lekker chewy en smeuïg. Het is ook nog eens zo gemaakt dus ideaal als je nog snel even iets wil maken. Ze blijven ook zeker een week goed in de koelkast of je kunt ze invriezen.

apple squares

apple squares

Marlène appels

Ik heb deze apple squares gebakken met Marlène appels. Deze frisse, sappige appels uit Zuid-Tirol komen uit de grootste appelgaard van Europa. Ook blijven ze goed stevig in gebak. Natuurlijk kun je voor dit recept jouw favoriete appel kiezen!

apple squares

apple squares

Ingrediënten en bereidingswijze apple squares

Voor ongeveer 16 stukjes

squares:

  • 115 gram roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 130 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 gram gezeefde bloem
  • 2 appels in blokjes

crumble:

  • 80 gram havermout
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 40 gram bloem
  • 50 gram roomboter, gesmolten
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  2. Bekleed een vierkante vorm van 30 x 30 cm met bakpapier.
  3. Klop de boter met de bruine basterdsuiker en kristalsuiker romig.
  4. Voeg de eieren, vanille extract, kaneel, zout en bakpoeder toe en mix goed door.
  5. Doe dan de bloem erbij en klop het erdoor.
  6. Schep de appelblokjes erdoorheen.
  7. Verdeel het beslag over de bakvorm.
  8. Maak de crumble door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  9. Schep de crumble over het beslag en verdeel gelijkmatig.
  10. Bak de apple squares in ongeveer 45 minuten goudbruin.
  11. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

apple squares

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.