Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Appelcake met havermout crumble
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
5
minuten
min
Gang
cake, Tussendoortje
Porties
16
stukjes
Equipment
bakvorm
Ingrediƫnten
cakelaag
115
gram
roomboter
150
gram
bruine basterdsuiker
130
gram
rietsuiker
2
eieren
2
tl
vanille extract
1/2
tl
kaneel
1/2
tl
zout
2
tl
bakpoeder
300
gram
gezeefde bloem
2
appels in blokjes
Crumble
80
gram
havermout
50
gram
rietsuiker
1
tl
kaneel
40
gram
bloem
50
gram
roomboter
gesmolten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante vorm van 30 x 30 cm met bakpapier.
Klop de boter met de bruine basterdsuiker en rietsuiker romig.
Voeg de eieren, vanille extract, kaneel, zout en bakpoeder toe en mix goed door.
Doe dan de bloem erbij en klop het erdoor.
Schep de appelblokjes erdoorheen.
Verdeel het beslag over de bakvorm.
Maak de crumble door alle ingrediƫnten met elkaar te mengen.
Schep de crumble over het beslag en verdeel gelijkmatig.
Bak de appelcake in ongeveer 45 minuten goudbruin.
Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.
Trefwoord
appel, appelcake, kaneel