Bietenburgers met geitenkaas

Bietenburgers met geitenkaas

Maak eens een lekkere vega burger van bieten! Deze bietenburgers met geitenkaas zijn verrukkelijk. Lekker met avocado en spinazie op een pitabroodje, daar eet je je vingers bij op. Het zelf maken van burgers heeft als voordeel dat je zelf kunt bepalen hoe je ze kruidt. Het is makkelijk en leuk om te doen en het resultaat is heerlijk!

bietenburgers met truffelkaas

Meer groenten

Het is een van mijn doelen om dit jaar minder vlees en meer groenten te gaan eten .Het is beter voor het milieu maar ook voor jezelf. Deze bietenburgers met geitenkaas zijn een echte traktatie. Door de bieten eerst te roosteren, krijgen ze een heerlijke volle aardse smaak. In combinatie met de havermout en de pompoenpitten zorgt dit voor burgers met een bite. Ik maakte zelf pitabroodjes om de bietenburgers op te serveren maar je kunt uiteraard zelf kiezen welk brood je het lekkerst vindt! Om het af te maken garneer je de burger met heerlijke geitenkaas, spinazie, avocado en nog wat truffelmayonaise. Een heerlijke gezonde maaltijd boordevol groenten!

bietenburgers met truffelkaas

Ingrediënten en bereidingswijze bietenburgers met geitenkaas

Voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes, bollen of pitabroodjes naar keuze
  • 350 gram rauwe bieten
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 50 gram havermout
  • 2 eetlepels paneermeel
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels truffelolie
  • 1 avocado
  • 1 rol geitenkaas
  • 2 handen verse bladspinazie
  • wat rucola
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schil de bieten en snijd in stukjes.
  3. Leg de bieten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster ze 30 minuten in de oven.
  4. Laat iets afkoelen en verlaag de oventemperatuur naar 175 graden Celsius.
  5. Snipper de ui en pers de knoflook.
  6. Doe de bieten met de ui, knoflook, het ei, de  pompoenpitten, havermout en wat zout en peper in de keukenmachine.
  7. Meng alles goed door elkaar tot het een geheel vormt.
  8. Vorm er met natte handen 4 hamburgers van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bak de bietenburgers 15 minuten aan elke kant.
  10. Meng de mayonaise met de truffelolie en breng op smaak met wat peper.
  11. Bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing en snijd ze doormidden.
  12. Snijd de truffel geitenkaas in 8 plakjes.
  13. Besmeer het broodje met wat truffelmayonaise.
  14. Leg er achtereenvolgens wat spinazie, avocado, de burger, 2 plakjes geitenkaas en wat rucola op.
  15. Maak het af met nog wat truffelmayonaise.

Nog meer recepten met bieten

Maak ook eens deze recepten met bieten:

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.