De heerlijke geitenkaasjes van Zoë & Zazu hebben er een fan bij! Eerder maakte ik al spinaziesalade met zoete aardappel en geitenkaas en geitenkaashapjes met cranberry granaatappel compote. En nu maakte ik deze heerlijke bietenburgers met truffelkaas. De geitenkaas van Zoë & Zazu zit in kleurrijke driehoekige verpakkingen en is verkrijgbaar in 3 smaken: naturel, venkel en truffel. De geitenkaas rijpt in de verpakking nog na en dat vind ik wel heel leuk omdat je dan, afhankelijk van het moment waarop je de kaas eet, een andere smaak ervaart! Daardoor kun je de kaas met heel veel dingen combineren. Deze keer ging ik voor de combinatie van bieten en truffel geitenkaas!
Meer groenten
Het is een van mijn doelen om dit jaar minder vlees en meer groenten te gaan eten .Het is beter voor het milieu maar ook voor jezelf. Deze bietenburgers met truffelkaas zijn een echte traktatie. Door de bieten eerst te roosteren, krijgen ze een heerlijke volle aardse smaak. In combinatie met de havermout en de pompoenpitten zorgt dit voor burgers met een bite. Ik maakte zelf pitabroodjes om de bietenburgers op te serveren maar je kunt uiteraard zelf kiezen welk brood je het lekkerst vindt! Om het af te maken garneer je de burger met de heerlijke truffel geitenkaas van Zoë & Zazu, spinazie, avocado en nog wat truffelmayonaise. Een heerlijke gezonde maaltijd boordevol groenten!
Ingrediënten en bereidingswijze bietenburgers met truffelkaas
Voor 4 personen
- 4 hamburgerbroodjes, bollen of pitabroodjes naar keuze
- 350 gram rauwe bieten
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 50 gram havermout
- 2 eetlepels paneermeel
- zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels truffelolie
- 1 avocado
- 1 truffel geitenkaas van Zoë & Zazu
- 2 handen verse bladspinazie
- wat rucola
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Schil de bieten en snijd in stukjes.
- Leg de bieten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster ze 30 minuten in de oven.
- Laat iets afkoelen en verlaag de oventemperatuur naar 175 graden Celsius.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Doe de bieten met de ui, knoflook, het ei, de pompoenpitten, havermout en wat zout en peper in de keukenmachine.
- Meng alles goed door elkaar tot het een geheel vormt.
- Vorm er met natte handen 4 hamburgers van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de bietenburgers 15 minuten aan elke kant.
- Meng de mayonaise met de truffelolie en breng op smaak met wat peper.
- Bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing en snijd ze doormidden.
- Snijd de truffel geitenkaas in 8 plakjes.
- Besmeer het broodje met wat truffelmayonaise.
- Leg er achtereenvolgens wat spinazie, avocado, de burger, 2 plakjes truffel geitenkaas en wat rucola op.
- Maak het af met nog wat truffelmayonaise.