borrelhapje met bietenmousse en makreel

Borrelhapje met bietenmousse en makreel – Foodblogswap

Bloginsider challenge Top your Tuc

De komende tijd doe ik weer volop mee aan diverse bloginsiders acties. Bij zo’n actie krijg je een product thuis gestuurd waar je een aantal opdrachten mee moet maken. Dat is geen straf want het zijn vaak heerlijke producten! Voor Uit Pauline’s Keuken doe ik mee met de Top your Tuc challenge. Ik kreeg een pakket met verschillende Tuc smaken en een mooie borrelplank. Omdat het ook weer tijd is voor de maandelijkse foodblogswap, besloot ik om deze opdrachten gewoon met elkaar te combineren! Ik maakte daarom op basis van het recept haring op rode biettenmousse van de blog Sandra Kookt een heerlijk borrelhapje met biettenmousse en makreel.

borrelhapje met bietenmousse en makreel

Sandra Kookt

Iedere maand ontdek ik weer nieuwe blogs. Nu kende ik de blog van Sandra wel van naam maar uitgebreid rondsnuffelen had ik nog nooit gedaan. Dat blijft toch het leukste van die foodblogswap! Lekker rondneuzen op andere blogs en kijken wat voor lekkers er daar weer te vinden is. Bij Sandra is er in ieder geval genoeg inspiratie op te doen. Van voorgerechten tot babyhapjes, van traktaties tot amuses en hapjes. Het hapje met bietenmousse sprak mij gelijk aan en ik had nog een biet in mijn koelkast liggen. Een lekkere combi met de Tuc seeds en chives en gerookte makreel. Bovendien erg makkelijk te maken! Die komt bij verjaardagen en feestjes zeker op tafel

Ingrediënten en bereidingswijze borrelhapje met bietenmousse en makreel

  • 1 rode biet, rauw of voorgekookt
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 100 gram crème fraîche
  • peper en zout
  • Gerookte makreel
  • Tuc seeds en chives
  • extra: bieslook om te serveren
  1. Als je een rauwe biet hebt, schil deze dan en snijd in stukjes.
  2. Kook de biet in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en volg de stappen zoals hieronder beschreven.
  3. Pureer de biet met de staafmixer.
  4. Roer de mierikswortel en crème fraîche erdoor.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Top your Tuc met wat romige biettenmousse en maak het af met een stukje makreel en verse bieslook.

Serveer naast dit hapje ook eens: witlofschuitje met zongedroogde tomatenmousse en beenham

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.