witlofschuitje met zongedroogde tomatenmousse en beenham

witlofschuitje met zongedroogde tomatenmousse en beenham

Makkelijk en lekker hapje

Er is altijd wel een moment om een lekker hapje te serveren! Vooral in het weekend is het gezellig om even met zijn allen te gaan zitten aan het einde van de middag. Zo’n witlofschuitje met zongedroogde tomatenmousse en beenham heeft alles en smaakt heerlijk! Dit is zo’n hapje waarvan je denkt: kleine moeite, groots resultaat. Het is snel klaar, smakelijk en het ziet er nog leuk uit ook! Ideaal voor een verjaardag, borrel of als voorafje. Je kunt de mousse ook een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren tot gebruik. Als je een vega versie van dit hapje wilt maken dan kun je de beenham weglaten en wat geitenkaas, feta of brie daarvoor in de plaats gebruiken. Proef dan wel even of er wat zout en peper bij moet.

Ingrediënten en bereidingswijze witlofschuitje met zongedroogde tomatenmousse en beenham

voor ongeveer 10 hapjes:

  • 1 à 2 stronkjes witlof, buitenste bladeren verwijderd
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram beenham (vleeswaren)
  • tuinkers
  1. Doe de roomkaas met de zongedroogde tomaatjes en 2 plakjes beenham in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer tot een gladde mousse.
  2. Haal de blaadjes los van de witlof en leg deze op een schaal.
  3. Snijd de overige beenham in reepjes van 1,5 cm breed en rol ze op.
  4. Schep in ieder witlofblad een eetlepel tomatenmousse.
  5. Garneer het met de rolletjes beenham en tuinkers en voilà! Dat is alles, makkie hè?!
  6. En als je nou niet zo van witlof houdt, dan kun je de witlof ook vervangen voor een blaadje little gem sla.

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.