Deb’s Diary februari

Deb’s Diary februari

Tweede diary van 2018

Toen ik begin dit jaar mijn allereerste persoonlijke blog deelde, werd dat zo goed ontvangen dat ik besloot om een diary in het leven te roepen en zo elke maand terug te kijken op wat ik allemaal heb gedaan.  Nu was mijn januarimaand echt top, dat was lastig te overtreffen en februari was inderdaad een stuk rustiger maar op een andere manier ook fijn. En nu is het dus alweer ruim tijd voor Deb’s Diary februari!

salted caramel

Uitjes met de kinderen

Na de proeverij van mijn traktaties eind januari en sowieso de drukte van die maand was ik best wel even moe dus de eerste paar dagen heb ik niet heel veel bijzonders gedaan. Mijn kleine mannetje kreeg een bril aangemeten en het was een flinke uitdaging om mijn wervelwinden een beetje rustig te houden bij de opticien maar we hadden gelukkig al snel 2 brillen! Dat weekend zijn we met zijn allen met de Rotterdampas naar de film geweest: Early man. Gelukkig was dat voor ons ook een grappige film om te kijken. Uiteindelijk zijn we deze maand zelfs 3 keer naar de bioscoop geweest omdat de Rotterdampas maar tot eind februari geldig was haha. Sowieso ben ik veel met de kinderen op pad geweest afgelopen maand, het was natuurlijk ook voorjaarsvakantie: naar kinderboerderij het Geertje, Plaswijckpark, de ballenbak en we hebben even gekeken of het ijs stevig genoeg was. Helaas hebben we geen schaatsen maar wie weet komt dat de komende jaren nog! Het was in ieder geval een fijne maand met die jongens, daar geniet ik echt van!

t Geertje

op pad  ijspret

Culinair

Na alle events in januari was februari echt wel een heel stuk rustiger. Wel bezocht ik een perslunch in de Rotterdamse markthal waar de Maleisische chefkok Norman Musa ons heerlijke hapjes liet proeven. Echt veel heb ik niet opgestoken van de Maleisische keuken maar gezellig was het wel met allemaal leuke medefoodies en bloggers! De week erna kwam Francine van Heerlijke Happen bij mij langs om een filmpje te maken voor haar nieuwe rubriek: Het favoriete recept van…. We hebben enorm gelachen en het eindresultaat zie je hier. Het recept voor de heerlijke koekjes die ik toen maakte komt later nog op mijn blog trouwens. Ik ging ook aan de slag met het prachtige macarontaartje dat ik Hidde de Brabander had zien maken tijdens zijn masterclass in de Hanos. Ik wilde dat natuurlijk zelf ook maken en het was goed gelukt. Bovendien smaakt het fantastisch. Echt een aanrader om eens te maken! Er kwamen nog meer lekkere recepten online en de noedelsoep met gamba’s is een van mijn favorieten. Heb jij hem al gemaakt? Ook ging ik aan de slag met het online zetten van mijn traktaties. Het is nog niet helemaal zoals ik wil maar je kunt in ieder geval heerlijke traktaties bij me bestellen!

perslunch norman musa

Met Andrea van Anniepannie, Marjolein van Echtegerechten, Tessa van Patesserie, Hilde van Slowfoody en Inge van Knoeienmetinge

perslunch norman musa

Persoonlijk

Op persoonlijk vlak was februari een maand van best wat spanningen. Ik had de hoorzitting van mijn bezwaar bij het UWV. Ik had me goed voorbereid en het gesprek ging prima maar toch levert dit bij mij een hoop stress op. Ik moet ook tot eind maart wachten op de uitslag dus het blijft nog even spannend. Ik ben erg benieuwd. Ook had ik deze maand nog 2 seminars ontspannen leven. Mijn yoga docente is ook coach bij Mind Moving en zij geeft deze seminars waarbij je door middel van fysieke oefeningen meer in je kracht komt. Aangezien ik nog wel een en ander te verwerken en accepteren heb (hallo motorongeluk en polsproblemen) wilde ik graag die seminars volgen om zo verder te komen en me minder te laten leiden door alles wat is gebeurd. En het was echt heel fijn en waardevol maar ook confronterend en emotioneel. Er is een hoop werk aan de winkel maar het begin is er en dat is fijn. Ik bouw nu bewust meer rustmomenten in en yoga helpt ook enorm goed. Zo krijg ik ook een beter overzicht van wat ik nog moet en wil doen voor mijn traktaties en blog. En daar hebben jullie natuurlijk ook wat aan!

macarontaartje met frambozen en chocolademousse

Vooruitblik maart

Hoe maart zal worden weet ik nog niet, ik heb al wel een leuk eerste weekend gehad met een bakdemo bij het Kookpunt in Rotterdam en voor de rest komen er weer veel lekkere nieuwe recepten online. Ik doe ook mee aan een aantal bloginsidersacties en er staan wat kookboekenreviews op de planning! En ik hoop op heerlijk zacht lenteweer!!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.