Doei 2017, welkom 2018!

Doei 2017, welkom 2018!

Al een tijdje loop ik met het idee rond om een wat persoonlijkere blog met jullie te delen. Nu het jaar zo vers begonnen is, is het een mooi moment om dat te doen. Het jaar is voorbij gevlogen! Het was niet altijd even leuk maar ook heel vaak wel en ik heb er hoe dan ook van genoten! Daarom deel ik vandaag een terugblik op 2017 en vertel ik jullie wat meer over mijn plannen voor 2018!

Doei 2017

Begin 2017 gaf ik mezelf een spreekwoordelijke schop onder mijn kont. Tot dan toe had ik af en toe eens een recept geplaatst op mijn blog maar echt veel regelmaat zat er nog niet in en dat stoorde me. Wilde ik nou wel of niet bloggen? Het antwoord was ja dus dan moest ik er ook wel actief wat aan gaan doen. Ik ben in eerste instantie voor mezelf gaan bloggen, als naslagwerk van mijn recepten en om een doel te hebben. Ik zit al 10 jaar thuis vanwege een ongeluk (later daarover meer) en ik vind daar eigenlijk niks aan. Het idee dat je niets doet, dat is heel onbevredigend. Natuurlijk heb ik de kinderen voor wie ik zorg en het huishouden maar ik wilde ook graag iets voor mezelf. Iets waarvoor ik niet perse de deur uit hoef en waar mijn passie ligt. Dat mijn passie bij het koken en bakken ligt, was jullie vast al duidelijk dus mijn doel voor 2017 was in ieder geval gesteld: actiever mijn blog bijhouden en proberen groei te realiseren. Maar vooral weer lekker de keuken induiken voor heerlijke maaltijden en baksels!

Pompoensoep met Parmezaanse kaas   

Al 10 jaar thuis

In het voorjaar van 2017 kreeg ik een voor mij gevreesd telefoontje. Het UWV wilde mij na 10 jaar herkeuren. Ik zit namelijk al sinds 2007 arbeidsongeschikt thuis. Dat zit zo: in 1999, toen ik nog studeerde, heb ik een motorongeluk gehad waarbij ik mijn rechterpols heb gebroken. Ik heb toen geopereerd, heb 4 maanden in het gips gezeten maar daarna had ik nog steeds dagelijks pijn. Niets hielp en ik heb van alles geprobeerd: therapie, injecties, een TENS apparaat, acupunctuur…. Dus maar aangemodderd en geprobeerd een baan na mijn studie te vinden waarin ik niet de hele dag achter de pc zat. Helaas kon ik in 2005 geen kopje meer beetpakken en moest ik me ziek melden. Ik ben toen weer in het ziekenhuis beland en ben meerdere keren geopereerd aan mijn pols en heb ook lange periodes in het gips gezeten. Dan zijn 2 jaar ziektewet zo voorbij en omdat er geen zicht is op verbetering, bleef ik met een WIA uitkering thuis. Helaas is er ook geen zicht op verbetering qua pols, mijn enige optie is om het gewricht vast te laten zetten met hopelijk minder pijn dus dat vind ik zelf geen optie. Ik zal het er maar mee moeten doen.

Zoals ik al schreef, zit het niet in me om thuis te zitten. Ik ben heel actief en heb de afgelopen 10 jaar wel 1000 plannen bedacht maar telkens gooide die stomme pols weer roet in het eten (nu trouwens ook omdat deze alinea tikken alweer teveel is dus even pauze). Ik heb geprobeerd door middel van stages te kijken of ik weer kon werken maar liep vast bij 3 x 3 uur in de week. Ik heb geprobeerd om mijn eigen bedrijf te starten: de Smaak van Rotterdam. Ik wilde culinaire rondwandelingen door Rotterdam organiseren langs allerlei leuke tentjes en daar proeven en ondertussen van alles vertellen over eten. Grappig dat er nu allerlei foodtours zijn! In ieder geval liep het dus allemaal op niets uit vanwege mijn polsproblemen en andere lichamelijke klachten die vaak samenhangen met mijn polsproblemen. Toen mijn oudste zoon in 2011 geboren werd, heb ik me er min of meer bij neergelegd dat ik dan blijkbaar niet meer aan het werk zou gaan. Bovendien had ik er weinig vertrouwen in dat het ooit wel zou lukken omdat mijn klachten alleen maar toe zijn genomen in de afgelopen jaren.

En toen kwam het UWV. Ik ben weer uitgebreid gekeurd, mijn oud werkgever heeft ook heel kinderachtig doorgebriefd dat ik wel een blog heb en dat ze daar vooral naar moeten kijken. Heel naar omdat ik zelf echt wel weet dat ik niet voor niks thuis zit. Uiteraard heb ik toen ook weer 100 plannen bedacht om mijn oud werkgever eens goed de waarheid te zeggen maar gelukkig doe ik tegenwoordig aan yoga en kan ik het beter loslaten. Anyway, het oordeel van het UWV: ik kan over 2 jaar weer 36 uur werken. Zij hebben 3 banen voor me gevonden die ik zou moeten kunnen uitvoeren. Tja, zij zullen het wel weten (denken ze zelf). Ik ben het er niet mee eens dus ik ben een bezwaarprocedure gestart maar aan de andere kant ben ik eens goed gaan nadenken. Wat wil ik het liefst, waar word ik echt gelukkig van? Het antwoord is eigenlijk niet zo moeilijk: bakken en koken! Miscchien moest ik dit vervelende nieuws gewoon maar gaan zien als kans!

Vakantie 

Natuurlijk deed ik nog andere dingen naast mijn blog! We gingen 2 keer op vakantie: een weekje naar Duitsland en 2 weken naar Frankrijk. Duitsland als vakantieland viel me alles mee. Er is van alles te zien en te doen en het is heel mooi groen. We zaten in het Moezelgebied en gingen onder andere met een stoeltjeslift de heuvel op, naar een kasteel en rodelen! Vooral dat laatste vind ik echt heel erg leuk, de jongens vonden het nog een beetje spannend haha. Daar ging ik dus, in mijn eentje met de rodel naar beneden. Leeftijd is maar een getal toch?! 🙂 In de zomervakantie zaten we een weekje in de Limousin en een weekje in de Vendée aan de kust. De Limousin vind ik prachtig. Ook heel groen met allerlei leuke meertjes waar je kunt zwemmen en prachtige dorpjes. Het is er niet zo toeristisch dus ook in het hoogseizoen is het goed te doen. De Vendée heeft prachtige stranden maar qua sfeer vond ik het wat minder. Het is voor een deel gebombardeerd in de tweede Wereldoorlog waardoor je wat vinexachtige vakantiedorpjes krijgt. Maar de vakantie was heerlijk en het hoogtepunt was toch wel het oesters eten bij oesterkwekerijen in La Guittiere, een prachtige filmische omgeving waar zo’n 2 km strand bij eb helemaal droog komt te liggen en later weer vol loopt. Echt heel erg mooi. Sowieso is het genieten om samen met mijn mannen op pad te zijn en de tijd te hebben voor elkaar!

Frankrijk 2017  Frankrijk 2017 

Blog

Met mijn blog ging het ook gestaag vooruit. Ik kreeg veel leuke reacties en zeker sinds ik meer aandacht besteed aan de foto’s, zijn de reacties heel positief! Ik post vooral recepten van eigen hand die ik lekker vind en daarnaast werk ik samen met een food PR bureau waarvoor ik af en toe producten review. Het aantal bezoekers van mijn blog is ook goed gestegen en ik ben hartstikke blij dat mensen mijn recepten graag maken en ervan genieten! Ik ben in het najaar overgestapt naar een ander systeem voor mijn blog zodat het er nog beter uit komt te zien maar het is wel een hoop werk om alles aan te passen en ik kan per dag maar hooguit een uur iets doen dus het duurt wat langer voordat ik alles op orde heb. Maar het begint te komen! Mijn blog is echt een uitlaatklep en ik probeer vooral dicht bij mezelf te blijven.

Top 5 best bekeken recepten

Jullie hadden duidelijk een voorkeur voor bepaalde recepten. Ook het overzicht met cadeautips voor foodies scoorde goed! Zoiets zal ik in 2018 dus vaker doen. Deze recepten werden het best bekeken:

maanzaadcake met olijfolie

 1. Maanzaadcake met olijfolie
 2. Stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten
 3. Loempia’s met homemade chilisaus
 4. Mini banoffee pies met banaan advocaat
 5. Sinterklaas trifle met speculaasroom

Hoogtepunten 2017

Hoogtepunten waren er genoeg in 2017 en als ik het lijstje zie, dan hebben een hoop daarvan wel met eten te maken hahaha. Tja, het blijft een passie 🙂

 • Workshop bij Robèrt van Beckhoven
 • Pizza oven: in de zomer kochten wij na 2 jaar nadenken eindelijk onze pizza oven. Wat een fantastisch ding en wat genieten we van de zelfgemaakte pizza’s en ander lekkers dat je erin kunt bereiden!

 • Francesca Kookt kwam langs om samen met mij te koken! Ik won namelijk de bloginsidersactie van Santa Maria’s Tex Mex no more boring meals. Dit was echt supergezellig. Lees hier meer over die dag.
 • workshop Tony Chocolonely: ik  maakte mijn eigen Tony reep en hoe die smaakte lees je hier!
 • Mijn zoon die voor het eerst ik hou van je mama schreef   Afbeeldingsresultaat voor hartje symbool
 • bakwedstrijd Huize van Wely

grapefruittaart

 • Quality time met vriendinnen: vorig jaar had ik maar 1 voornemen en dat was om meer leuke dingen te doen en mooie momenten te verzamelen. Dat is me goed gelukt!
 • Sportritme gevonden: met veel plezier sport ik nu met regelmaat. Ik doe yoga en fitness en ik merk dat ik me hier veel beter door voel, zowel fysiek als mentaal.
 • – 8 kg: door alle baksels van de afgelopen jaren was ik veel te veel aangekomen. Er is al 8 à 9 kg af en ik heb er nog evenveel te gaan maar het gaat. Gewoon rustig aan en ik eet nog steeds taart!
 • Mijn eigen veerkracht: ik heb gemerkt dat ik er bij tegenslag altijd weer bovenop kom en dat ik creatief genoeg ben om ermee om te gaan. Er komt altijd een oplossing.
 • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Deb’s Bakery & Kitchen wordt een bedrijf!

Mijn 2018

Welkom 2018! Mijn laatste jaar als dertiger is ingegaan en dat vind ik best een ding. Niet dat ik bang ben om ouder te worden maar ik vind 39 al best oud klinken haha. In ieder geval hoop ik nog vele mooie jaren te beleven! Voor dit jaar heb ik geen goede voornemens maar wel een heleboel leuke plannen en ik heb er zoveel zin in!! Ik wil allereerst mijn voornemen van 2017 voortzetten en weer genieten van leuke momenten met vriendinnen, familie en natuurlijk mijn gezin. Sporten blijf ik ook zeker weten doen, ik heb gemerkt dat ik dat nodig heb en dat ik daardoor veel beter met de pijn kan omgaan waar ik dagelijks mee te maken heb. Wat ik dit jaar nog meer wil doen, zijn in ieder geval een paar dingen waarvan ik hoop dat ik ze kan realiseren: weer een keer een motor huren want ik mis het enorm, naar Puglia (Zuid-Italië) op vakantie om mijn vrienden daar na 15 jaar weer op te zoeken, meer ontspannen leven en Deb’s Bakery & Kitchen professionaliseren!

Ingrediënten

Plannen Deb’s Bakery & Kitchen

Mijn blog blijft uiteraard bestaan. Ik kom dit jaar weer met veel lekkere recepten! Er komen meer kook- en bakbasistechnieken voorbij, net als bepaalde thema’s, food gerelateerde artikelen en wellicht ook video’s. Dat laatste is nog helemaal nieuw en ik moet eerst kijken of het haalbaar is qua tijd en bewerking. Dat is weer extra pc tijd en die is bij mij minimaal helaas. Maar goed, plannen genoeg dus! Als jullie nog suggesties hebben dan hoor ik het graag. Ook wil ik mijn blog gebruiken voor samenwerkingen met bedrijven zodat ik er geld mee kan verdienen. Ik ben bezig met alles uit te werken en zou het ontzettend tof vinden als ik dit doel kan realiseren!

Daarnaast ga ik nog meer doen met mijn bakkunsten. Ik ga traktaties op bestelling leveren voor collega’s, geboortes en schoolgaande kinderen. Daarnaast kom ik met speciale themaboxen en wordt het echt top qua aanbod. Anders dan anders en superlekker! Ik ga de komende tijd alles uitproberen en uitzoeken hoe ik dit het beste kan aanpakken. Ik heb me dus heel voorbarig ingeschreven bij de KvK en ga nu aan het plan beginnen 🙂 Lekker eigenwijs maar hé, ook dat ben ik en zo ben ik in ieder geval gestart. Ik krijg in ieder geval heel veel energie van mijn plannen en ik hoop dat het net zo’n succes wordt als ik in mijn hoofd heb!

Ik wens jullie een fantastisch jaar en ik hoop jullie hier vaak te zien! Hebben jullie nog mooie plannen voor 2018?

Liefs, Deb

 

 7 gedachten over “Doei 2017, welkom 2018!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.