Loempia met homemade chilisaus

Loempia’s met homemade chilisaus

Het weekend komt er weer bijna aan en dan is het bij de meeste van ons weer tijd voor ontspanning en gezelligheid met familie en/of vrienden. Samen eten en tafelen vind ik een van de gezelligste dingen om te doen. Een fijne maaltijd, een goed glas wijn en goed gezelschap, zo kom ik de avond wel door. Dat dat de laatste jaren niet zo heel vaak is gebeurd omdat de kinderen nog vrij klein en dus ongeduldig zijn, maakt dat ik er steeds meer zin in krijg! Hoog tijd om binnenkort weer eens zo’n avond te plannen! 

Snacks en hapjes

Als je dan eerst lekker gaat borrelen dan wil je daar ook alvast iets te snacken bij. Daar begint al een beetje de voorpret. Loempia’s zijn dan altijd een goed idee, eigenlijk ken ik niemand die ze niet lust. Ook kinderen vinden het vaak wel wat vanwege het knapperige jasje. In de Foodybox zat ook een pakketje van Westland Peppers om zelf chilisaus te maken. Ik heb tijdens mijn jeugd zelf in het Westland gewoond en vind het daarom helemaal leuk om lokale producten te gebruiken. De saus is echt heerlijk en je weet precies wat erin zit.  Ik voegde nog wat extra ingrediënten aan de chilisaus toe maar die zijn dus optioneel. 

Loempia's met homemade chilisaus

Ingrediënten en bereidingswijze loempia’s met homemade chilisaus

Chilisaus

  • 1 rode peper
  • 6 rode snack paprika’s
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 1/2 cm gember (optioneel)
  • 10 ml olijfolie
  • 200 ml water
  • 25 ml balsamicoazijn (of gebruik gewone azijn)
  • 2 gram zout
  • 1 tl korianderpoeder (optioneel)
  • 1 el maizena
  1. Snijd de rode peper en paprika’s in ringen.
  2. Hak de knoflook en gember fijn.
  3. Bak de peper, paprika’s, knoflook en gember in de olijfolie een paar minuten. 
  4. Voeg het korianderpoeder en zout toe.
  5. Doe vervolgens het water en de azijn erbij en kook dit een paar minuten mee. 
  6. Schep de maizena door het pepermengsel en roer goed.
  7. Pureer dit met de staafmixer tot een gladde saus.
  8. Zet minstens 2 uur in de koelkast voor gebruik.
    homemade chilisaus

Loempia’s 

Tip: vervang het gehakt voor in plakjes gesneden kastanjechampignons voor een vegan versie

  • 12 loempiavellen
  • 3 bladeren van een chinese kool
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 60 gram mihoen 
  • 150 gram half om half gehakt
  • peper en zout
  • 1 tl five spice kruiden
  • zonnebloemolie
  1. Verwarm de oven of Airfryer voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de koolbladeren in smalle reepjes.
  3. Snipper de ui en snijd de wortel in smalle reepjes.
  4. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  5. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en kool hierin een paar minuten.
  6. Doe de wortel met het gehakt en het koolmengsel in een kom en breng op smaak met peper en zout en de five spice kruiden. Schep alles goed door elkaar.[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

     

  7. Leg een loempiavel als een ruit op je werkblad. 
  8. Schep een lepel van het groente-gehaktmengsel onderaan het vel en vouw de onderste punt eroverheen.
  9. Vouw vervolgens de zijkanten eroverheen en rol de loempia dan op.
  10. Gebruik eventueel wat water om het laatste strookje dicht te plakken.
  11. Bak de loempia’s in 8 minuten (Airfryer) of 10-12 minuten (oven) goudbruin. 
  12. Serveer ze met de homemade chilisaus. 
Loempia's met homemade chilisaus

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.