stoofperenijs

Kerstmenu inspiratie

Kerststress

Ik geniet altijd volop van de aanloop naar Kerst maar voor veel mensen is het vooruitzicht aan de Kerstdagen helemaal niet zo leuk. Vaak is het lastig om te bepalen wie waar wanneer op bezoek gaat en dan word je ook nog eens om de oren geslagen met alle lekkernijen die de supermarkten aan willen prijzen. Kerst is maar 2,5 dag en in die dagen is het toch wel fijn als je gewoon kunt genieten van het lekkere eten en samenzijn zonder stress. Om de keuze voor het kerstmenu wat te vereenvoudigen heb ik een mooi kerstmenu samengesteld met de recepten die al op mijn blog staan.

Fruitig menu

Dit menu bestaat uit 3 gangen en elk gerecht bevat fruit. Ik vind het zelf altijd een mooie toevoeging. Het geeft net iets fris of zoets aan je gerecht en het ziet er gelijk bijzonder uit. Het ijs moet je wel van tevoren maken omdat het moet opstijven in de vriezer en de stoofperen hebben wat tijd nodig maar moeilijk is het absoluut niet. Ik weet zeker dat je hiermee indruk maakt op je gasten. Bovendien is het echt genieten met dit lekkere menu. 

geitenkaashapjes met cranberry granaatappelcompote

Vooraf

Heerlijke geitenkaashapjes met granaatappel cranberrycompote. Weer net even anders door de granaatappel en ze zijn van tevoren te bereiden! No stress.

 

 

 

HoofdgerechtPastinaakpuree met peer en varkenshaas

Pastinaakpuree met varkenshaas en gebakken peer. Dit ziet er heel indrukwekkend uit maar is heel eenvoudig. Vooral als je de varkenshaas even rondom aanbakt en daarna in de oven verder gaart. Dan is hij altijd mooi rosé. De peren geven het een frisse touch. 

 

 

stoofperenijsDessert

Eerlijk is eerlijk, dit kost wat meer moeite. Van tevoren moet je wel de stoofpeertjes bereid hebben en vervolgens moet het een paar uur opstijven. Maar dat is allebei niet moeilijk en vervolgens heb je wel fantastisch ijs! Serveer dit stoofperenijs met slagroom en eventueel nog wat stoofpeertjes ernaast en je sluit het kerstdiner in stijl af! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.