Geitenkaashapjes met cranberry granaatappel compote

Geitenkaashapjes met cranberry granaatappel compote

Kerst

De laatste weken van het jaar vliegen altijd voorbij. Ik heb persoonlijk altijd heel erg veel zin in Kerst omdat ik het gewoon supergezellig vind met al die lampjes in huis en zo’n kerstboom. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Ik houd van het samenzijn met familie en met je eigen gezin en geniet dus extra van die dagen met elkaar. Ik zou het liefst ook nu al mijn huis versieren maar met 2 kinderen die nog in de Sint geloven, wacht ik daarmee tot na 5 december. Overigens ben ik niet zo’n type die de boom tot eind januari laat staan hoor, vaak is hij op 1 of 2 januari alweer opgeruimd haha. 

Zoë & Zazu geitenkaas

Omdat ik in mijn hoofd al bij Kerst ben, denk ik ook aan Kerstgerelateerde gerechten. Dus toen ik de geitenkaasjes van Zoë & Zazu binnenkreeg, wist ik al snel dat ik daarmee iets lekkers wilde maken. Een kersthapje dus. Zoë & Zazu zijn half oktober geboren en sieren de verpakking van de driehoekige biologische geitenkaasjes die bij AH te koop zijn. Er zijn 3 heerlijke smaken: naturel, met venkelpollen en met truffelsmaak. De geitenkaasjes zijn direct klaar om te eten maar ze kunnen ook nog wat verder rijpen in de verpakking. Leuk om daar nog eens een test mee te doen om te kijken hoe de smaak zich ontwikkeld! Voor nu kon ik niet wachten en dit heerlijke hapje is het resultaat! 

 1. geitenkaashapjes met cranberry granaatappelcompote

Voor 12 hapjes

 • 3 velletjes bladerdeeg
 • 1 naturel geitenkaasje van Zoe en Zazu
 • 160 gram verse cranberries
 • 80 gram granaatappelpitjes
 • 75 gram verse jus d’orange
 • 50 gram rietsuiker
 • 1 kaneelstokje
 • 1/2 losgeklopt ei
 • extra: rucola om te serveren
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Start met de cranberry granaatappelcompote. Doe de cranberries, granaatappelpitjes, jus d’orange, rietsuiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng aan de kook.
 3. Laat dit zachtjes ongeveer 10 minuten koken tot de cranberries opengebarsten zijn. Haal het kaneelstokje eruit en laat afkoelen.
 4. Laat het bladerdeeg ontdooien.
 5. Steek er met een cirkelvormige uitsteker rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnede en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 6. Snijd het geitenkaasje in dunne plakjes.
 7. Schep op ieder bladerdeegrondje een beetje compote en leg daarop een plakje geitenkaas. 
 8. Bestrijk de randen met losgeklopt ei en bak de hapjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. 
 9. Serveer eventueel met wat rucola.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.