Sla stamppot

Sla stamppot

Lekker vegetarisch

Een tijdje terug at ik bij een vriendin en zij eet altijd vegetarisch. Nu weet ik al lang dat vegetarisch eten heel erg lekker kan zijn maar ik ben toch altijd benieuwd wat iemand die altijd vegetarisch is dan gaat maken. Ik eet een paar keer per week zonder vlees of vis en dan is het makkelijk om een gerecht te vinden maar iedere dag lijkt me soms nog best een uitdaging. Misschien is het uiteindelijk gewoon hetzelfde als bij mij, ik heb soms ook geen inspiratie en gelukkig kun je met het grote aanbod van producten superveel afwisselen. Ik ben ook echt een groentefan dus daarin kan ik altijd wel iets vinden waarin ik op dat moment trek heb. Maar goed, terug naar het etentje. We aten dus sla stamppot en hoewel ik al heel veel dingen heb gegeten was dit de eerste keer. En ik was super verrast want wat was dit lekker! Met olijven, feta en pijnboompiten, hmmm. Ik heb enorm zitten genieten en vroeg natuurlijk het recept. Thuis heb ik het ook nog eens gemaakt en ook hier werd het goed ontvangen dus dat moet gedeeld worden Dankjewel Carolien voor het delen van je sla stamppot recept! 

sla stamppot

Ingrediënten en bereidingswijze

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 potje groene olijven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels provencaalse kruiden
  • 1 rode ui
  • 200 gram feta
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 100 ml melk
  • 50 gram roomboter
  • peper en zout
  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
  2. Breng de aardappels in een grote pan met ruim water en wat zout aan de kook. 
  3. Kook de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar. 
  4. Ondertussen kun je de rest voorbereiden.
  5. Snipper de ui en snijd de uitgelekte olijven in plakjes. 
  6. Doe de ui met de olijven, verkruimelde feta, kruiden, olijfolie en witte wijnazijn in een kom. Laat dit marineren.
  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin.
  8. Snijd de ijsbergsla in repen en daarna in stukjes. Het mag best grof.
  9. Giet de aardappels af en kook ze nog een paar minuten droog op laag vuur.
  10. Verwarm de melk in de magnetron en stamp de aardappels met de melk en de roomboter tot een romige puree. 
  11. Roer de sla, pijnboompitten en het olijf feta mengsel door de puree en breng op smaak met peper en zout. 

Vind je dit bericht leuk? Deel en / of like het dan op social media


3 thoughts on “Sla stamppot”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up

Vind je dit leuk? Vertel het verder :-)