fbpx

Stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten

Stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten

Maak een feestgerecht van deze stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten

Van een stamppot een heus feestgerecht maken? Ik laat je in dit recept voor stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten zien hoe! Het is ontzettend makkelijk en ook ontzettend lekker!

Met een klein budget feestelijk eten

Dat je met een klein budget ook feestelijk kunt eten, bewijst dit gerecht wel. Presenteer het extra mooi en je kunt het met een gerust hart serveren tijdens de kerst. Deze stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten kost nog geen € 2,50 per persoon en is echt verrukkelijk! De pecannoten zorgen voor een crunch en de oesterzwammen geven het een luxe uitstraling. In dit recept gebruik ik peterselie om het op smaak te brengen, maar salie is ook erg lekker.  

stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten

Budgettip om zo lang mogelijk van verse kruiden te genieten

Wanneer je kruiden zoals munt, peterselie, salie en basilicum koopt in de supermarkt, ben je al snel best veel geld kwijt. Vaak gebruik je de kruiden ook niet allemaal en ligt het vervolgens te verpieteren in je koelkast. Zonde natuurlijk, zeker als je probeert te besparen. En gedroogde kruiden halen het nou eenmaal niet altijd bij verse. Dus wat kun je dan wel doen om zo lang mogelijk van verse kruiden te genieten? Je kunt kruiden gewoon invriezen! Was ze en dep ze goed droog. Vries ze vervolgens in in een zakje of fijngehakt in een ijsblokjesvorm en haal steeds uit de vriezer wat je nodig hebt.

stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 kilo zoete aardappel
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • een handje verse platte peterselie
  • 2 verpakkingen oesterzwammen
  • 2 handen grof gehakte pecannoten
  • een klontje roomboter of plantaardige boter
  • peper en zout

Instructies

  • Schil de knolselderij en zoete aardappel en snijd deze in even grote stukken.
  • Doe ze in een ruime pan water met het bouillonblokje en breng aan de kook.
  • Kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Hak de knoflook en peterselie fijn en verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Fruit de knoflook en peterselie en doe er de in stukken gescheurde oesterzwammen en pecannoten bij.
  • Bak ze een paar minuten op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper.
  • Stamp de groenten met een pureestamper en een klontje boter tot een grove stamppot en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de stamppot met de topping van oesterzwammen en pecannoten.

Notities

Tip: vervang voor een vegan versie de boter voor plantaardige boter.
Tip 2: gebruik eens salie in plaats van peterselie.
stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten

Stamppotten fan? Check deze recepten:

Ga jij deze stamppot van knolselderij, oesterzwammen en pecannoten maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



2 thoughts on “Stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten”

  • Dit ziet er verrukkelijk uit! maar je spreekt over salie bij de look fruiten en dan wordt de peterselie enkel gebruikt om het gerecht af te werken. Klopt dat? Of moet het peterselie zijn met de look i.p.v. salie. Ik hoor het graag. Ik wil het deze week op het menu zetten. grtjs.

    • Hoi Aline,
      dankjewel voor je oplettendheid! Er zit geen salie in dit gerecht alhoewel dat ook lekker zou zijn 🙂 Maar er gaat dus ook peterselie door de stamppot. Ik ga het wijzigen en eet smakelijk alvast! groetjes Debbie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen