Enchilada’s met pompoen en kipgehakt

Enchilada’s met pompoen en kipgehakt

Dit is weer zo’n lekker gerecht! Het is elke keer weer leuk om nieuwe gerechten te verzinnen en gelukkig blijft de inspiratie maar komen! Voor dit recept heb je ongeveer een halve pompoen nodig en omdat ik niet graag dingen weg gooi, heb ik met de andere helft nog een heerlijk recept gemaakt: heerlijke pompoenspread met feta! Win win dus want de pompoen hoeft maar een keer in de oven. Deze enchilada’s met pompoen en kipgehakt zijn weer heel makkelijk te maken zonder gekke ingrediënten zoals jullie van mij gewend zijn. Krijg je al trek? 

enchilada's met pompoen en kipgehakt

Ingrediënten en bereidingswijze enchilada’s met pompoen en kipgehakt 

  • 450 gram pompoen in blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 300 gram kipgehakt
  • Corn & wheat tortilla’s
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pot salsa mild
  • 3 eetlepels enchilada seasoning mix
  • 200 gram oude geraspte kaas
  • koriander
  • zonnebloemolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de blokjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Schep de pompoen om met 1 eetlepel zonnebloemolie en rooster deze in 20 à 30 minuten gaar in de oven. 
  3. Snipper de uien, snijd de paprika in blokjes en verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. 
  4. Fruit de ui en de paprika 5 minuten op laag tot middelhoog vuur. 
  5. Voeg het kipgehakt toe en bak rul.
  6. Doe het blikje tomatenpuree met 150 ml water en de seasoning mix bij de kip en schep goed om.
  7. Schep de gare pompoenblokjes erbij en meng goed.
  8. Vet een ruime ovenschaal in met wat olie en leg de tortilla’s klaar op een snijplank.
  9. Verdeel de vulling over de tortilla’s, rol ze op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. 
  10. Verdeel de salsa erover en bestrooi met de kaas. 
  11. Bak de enchilada’s nog 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. 
  12. Serveer de enchilada’s met pompoen en kipgehakt met koriander. 

Ga jij deze enchilada’s met pompoen en kipgehakt maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Samenwerking – De Tex Mex producten voor dit recept heb ik gekregen van Santa Maria omdat ik de afgelopen maanden ambassadeur ben geweest. Lees meer over samenwerkingen in mijn disclaimer.

Vind je dit bericht leuk? Deel en / of like het dan op social media


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up

Vind je dit leuk? Vertel het verder :-)