fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Pastinaakpuree met peer en varkenshaas

Pastinaakpuree met peer en varkenshaas

Toffe peer die Migo peer

Er is weer wat nieuws op food gebied: de Migo peer. De Migo peer is een in Nederland geteelde eetrijpe peer en 100% natuurlijk. Je eet hem net als een appel want hij knoeit niet. Maar hij is wel knapperig met een frisse perensmaak. Ik kreeg een schaal vol om te testen en ze zijn heerlijk!

Migo peer

Koken en bakken met peer

Toen de peren binnen kwamen, heb ik er gelijk in gebeten. En inderdaad is deze peer knapperig en heeft een heerlijke smaak. Dus ideaal om mee te nemen naar je werk en school. Ik was natuurlijk ook benieuwd hoe deze peer zich houdt tijdens het koken en bakken. Daarom heb ik er deze superlekkere maaltijd mee gemaakt. De Migo peer blijft tijdens het bakken ook nog knapperig en is dus ideaal, zeker als je de peer nog herkenbaar wilt houden en geen perenmoes wilt. 

Pastinaakpuree met peer en varkenshaas

Winactie – Afgerond

Ben je ook benieuwd naar de Migo peer? Laat dan een reactie achter waarin je aangeeft dat je meedoet met de winactie en wie weet win jij ook zo’n mooie schaal vol peren. Daarnaast zou ik het leuk vinden als je je abonneert op mijn nieuwsbrief. Mocht je nou niet winnen dan kun je de Migo peer natuurlijk zelf kopen. En in november gaat er 50 cent direct naar CliniClowns! Je kunt tot en met 26 november mee doen en 27 november maak ik de winnaar bekend op Facebook en Instagram. Uiteraard krijgt de winnaar een emailbericht dus vergeet niet je emailadres achter te laten!

Gefeliciteerd Veerle, je hebt gewonnen! 

Migo peer

Ingredienten en bereidingswijze

  • 500 gram pastinaak, geschild en in blokjes
  • 500 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 4 migo peren
  • 2 varkenshazen
  • olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram melk
  • 50 gram roomboter
  • peper en zout
  1. Doe de pastinaak en aardappel in een pan met ruim water en breng aan de kook.
  2. Was de peren en snijd ze in vieren. Halveer de kwarten ook nog in de lengte. 
  3. Verwarm in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en 25 gram roomboter. 
  4. Leg de peren hierin en bak ze op middelhoog vuur.
  5. Voeg de blaadjes tijm hieraan toe en breng op smaak met peper en zout. 
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  7. Hak de rozemarijn fijn.
  8. Verhit 1 eetlepels olijfolie in een koekenpan. 
  9. Dep de varkenshaas goed droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olijfolie. 
  10. Leg ze in een ovenschaal en bak ze nog 10 minuten in de oven voor een mooie rosé gaarheid of iets langer als je ze wat meer doorbakken wilt. 
  11. Laat ze nog 5 à 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  12. Giet de pastinaak en aardappelen af en kook nog kort droog in de pan. 
  13. Voeg dan de verwarmde melk, boter en Parmezaanse kaas toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. 
  14. Schep wat van de puree op een bord, leg er wat peer op en serveer het met de in plakjes gesneden varkenshaas. 
Disclaimer: deze winactie is tot stand gekomen in samenwerking met Food PR bureau Kroon op het Werk en Migo peer. Het recept is mijn eigen inbreng. 


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



6 thoughts on “Pastinaakpuree met peer en varkenshaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up