Stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten

Stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten

Veelzijdige cheesecake

Cheesecake is zo veelzijdig! Je kunt er allerlei smaken bij combineren en het zorgt echt voor een genietmomentje. Deze cheesecake ontstond doordat ik stoofperen kreeg van een collega van mijn man. Natuurlijk zijn stoofperen lekker om als bijgerecht te eten of als dessert maar ik denk natuurlijk direct aan taart. Dus een vrij klassieke vanille cheesecake was het uitgangspunt maar ik wilde graag een andere bodem en dat werd er een van kruidnootjes! Het sap van de stoofpeertjes is ook nog in de cheesecakelaag verwerkt en zo wordt dit echt een heerlijk taartje dat perfect is voor pakjesavond!

Nog meer cheesecake

Ik ben gek op cheesecake en er staan dus nog meer heerlijke baksels op mijn blog. Bekijk ook eens deze:

stoofperen cheesecake

Ingrediënten en bereiding voor 12 punten

  • 4 of 5 stoofperen
  • 180 gram kruidnoten
  • 120 gram roomboter plus extra om de vorm in te vetten
  • 1 vanillestokje
  • 500 gram zachte roomkaas
  • 2 eieren
  • 120 gram zure room of volle kwark
  • 60 ml siroop van de stoofperen
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • extra: een springvorm van 20 cm

Aan de slag

  1. Bekleed de vorm met bakpapier en vet in met boter.
  2. Maal de kruidnoten fijn met de keukenmachine of doe ze in een hersluitbaar plastic zakje en rol ze fijn met een deegroller.
  3. Smelt de roomboter en meng met de kruidnoten.
  4. Druk tenslotte het kruidnotenmengsel stevig op de bodem en zet een half uur in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden Celcius.
  6. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Gooi het stokje niet weg maar zet het in een potje met suiker, zo maak je gelijk je eigen vanillesuiker!
  7. Doe dan de vanille met de roomkaas, eieren, suiker, zure room en de siroop in een kom en klop het met een elektrische mixer tot een glad mengsel.
  8. Schenk het roomkaasmengsel op de kruidnotenbodem.
  9. Bak de cheesecake in ongeveer 1 uur gaar. Hij mag in het midden nog wat wiebelig zijn. Wees niet bang om de taart langer in de oven te laten. Ik moet soms de baktijd ook elke keer verlengen. Doe dit dan per 10 minuten.
  10. Laat de cheesecake bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast staan.
  11. Halveer de peren, haal het klokhuis eruit en snijd in dunne partjes.
  12. Leg vervolgens de peren in een bloemvorm op de cheesecake.
  13. Schenk er tenslotte voor serveren nog wat siroop over.
stoofperen cheesecake

Ga je deze Stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten maken? Laat het me dan weten! Ik ben super benieuwd naar het resultaat. Je kunt me taggen via @debsbakery op Facebook en Instagram, dat zou ik heel leuk vinden! 

Vind je dit bericht leuk? Deel en / of like het dan op social media


4 thoughts on “Stoofperen cheesecake met een bodem van kruidnoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up

Vind je dit leuk? Vertel het verder :-)