fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Stoofperen met port en kersensap

Stoofperen

Het is officieel, de herfst is begonnen! Van een collega van mijn man kregen we stoofperen uit eigen tuin. Heerlijk! Dit is mijn versie voor stoofperen, ik vind het lekker om ze in port en kersensap te stoven voor een extra zoetje aan de peren. Ze zijn heerlijk om zo te eten bij het diner of als toetje met een bolletje ijs maar ik verwerkte ze ook in een superlekkere stoofperen cheesecake, die moet je ook eens proberen!

  • 1 1/2 kilo stoofperen
  • 300 ml rode port
  • 300 ml siroop uit een grote pot met kersen (dit houd je bijvoorbeeld over als de kip met kersen maakt) of kersensap
  • 300 gram kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • schil van een halve citroen
  1. Schil de stoofperen.
  2. Zet de peren in een pan en voeg alle ingrediënten toe.
  3. Schenk er water bij totdat de peren net onder staan.
  4. Laat de peren 2 tot 3 uur zachtjes stoven. Controleer of ze zacht genoeg zijn door er met een satéprikker in te prikken. Ik had vrij grote peren dus heb ze uiteindelijk 4 uur laten stoven.
  5. Schep de peren uit de pan.
  6. Kook het sap in en schenk over de peren.
  7. Je kunt de peren warm of koud eten. Ze blijven enkele dagen goed in de koelkast.

 


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



4 thoughts on “Stoofperen met port en kersensap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up