Stoofperen cheesecake

stoofperen cheesecake
Cheesecake is zo veelzijdig! Je kunt er allerlei smaken bij combineren en het zorgt echt voor een genietmomentje. Deze cheesecake ontstond doordat ik stoofperen kreeg van een collega van mijn man. Natuurlijk zijn stoofperen lekker om als bijgerecht te eten of als dessert maar ik denk natuurlijk direct aan taart. Dus een vrij klassieke vanille cheesecake was het uitgangspunt maar ik wilde graag een andere bodem en het sap is natuurlijk wel in de cheesecakelaag verwerkt. Echt heerlijk dit taartje en perfect voor pakjesavond!

Wat heb je nodig:

  • 4 of 5 stoofperen
  • 180 gram kruidnoten
  • 120 gram roomboter plus extra om de vorm in te vetten
  • 1 vanillestokje
  • 500 gram zachte roomkaas
  • 2 eieren
  • 120 gram zure room of volle kwark
  • 60 ml siroop van de stoofperen
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • extra: een springvorm van 20 cm
  1. Bekleed de vorm met bakpapier en vet in.
  2. Maal de kruidnoten fijn met de keukenmachine of doe ze in een hersluitbaar plastic zakje en rol ze fijn met een deegroller.
  3. Smelt de roomboter en meng met de kruidnoten.
  4. Druk het kruidnotenmengsel stevig op de bodem en zet een half uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
  6. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Gooi het stokje niet weg maar zet het in een potje met suiker, zo maak je gelijk je eigen vanillesuiker!
  7. Doe de vanille met de roomkaas, eieren, suiker, zure room en de siroop in een kom en klop het met een elektrische mixer tot een glad mengsel.
  8. Schenk het roomkaasmengsel op de kruidnotenbodem.
  9. Bak de cheesecake in ongeveer 1 uur gaar. Hij mag in het midden nog wat wiebelig zijn. Wees niet bang om de taart langer in de oven te laten. Ik moet soms de baktijd ook elke keer verlengen. Doe dit dan per 10 minuten.
  10. Laat hem bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast staan.
  11. Halveer de peren, haal het klokhuis eruit en snijd in dunne partjes.
  12. Leg de peren in een bloemvorm op de cheesecake.
  13. Schenk er voor serveren nog wat siroop over.

stoofperen cheesecake

stoofperen cheesecake

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s