mascarpone citroenijs met honing

Mascarpone citroenijs met honing

Zelf ijs maken

Zelf ijs maken is leuk! Want je kunt enorm variëren qua smaak en dus precies het ijs maken dat je zelf lekker vindt! Ik heb alleen geen ijsmachine en hoewel het ook vaak zonder kan, is het best even een werkje. Maar het is wel ontzettend lekker dus ik heb me er weer eens aan gewaagd. Dit mascarpone citroenijs met honing is gelukkig goed te maken en dus speciaal voor mensen zonder ijsmachine (alhoewel die nog steeds op mijn verlanglijstje staat ). Lekker met een glaasje limoncello!

mascarpone citroenijs met honing

Ingrediënten en bereidingswijze mascarpone citroenijs met honing

Dit heb je nodig:
  • 400 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 65 gram suiker
  • vanillestokje
  • 2 el honing
  • 2 citroenen, sap en zest
  • extra: honing en pistachenoten
  1. Bereid de vanillecrème. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Doe de zaadjes en het stokje in een pan met 250 gram slagroom en 100 gram mascarpone en breng zachtjes aan de kook. Haal van het vuur en dek af met plasticfolie. Laat zo 20 minuten staan.
  2. Mix het ei, de eidooiers en de suiker een paar seconden.
  3. Breng de vanillecrème opnieuw aan de kook. Giet 1/3 van de crème al roerend bij de eieren en doe het dan terug in de pan. Laat dit op middelhoog vuur zachtjes indikken. Dit duurt 3-5 minuten. Zet de pan in een kom met koud water om het kookproces te stoppen. Laat volledig afkoelen.
  4. Klop de rest van de mascarpone los met de honing en het citroensap. Doe de vanillecrème erbij en klop goed door. Zet apart.
  5. Klop de rest van de slagroom stijf. Voeg 1/3 van de slagroom samen met de citroenzest aan het basismengsel toe. Spatel goed door. Vervolgens voeg je de rest van de slagroom voorzichtig toe en vouw het erin zodat je een luchtig mengsel krijgt. Doe dit in een bak en sluit af. Zet dit 4 tot 8 uur in de vriezer.
  6. Haal het ijs uit de vriezer, snijd in kleine stukken en blend het in een goede keukenmachine of blender. Doe dit ongeveer 3 minuten.
  7. Je kunt het direct serveren met wat extra honing en gehakte pistachenoten.
  8. In de vriezer blijft het mascarpone citroenijs met honing 2 weken goed.

Tip: Hou je van ijs? Maak dan ook eens zelf aardbeienijs!

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.