chocolate chip hazelnootkoeken

Chocolate chip hazelnootkoeken

Recepten met chocolade

Je kunt wat mij betreft nooit genoeg goede recepten hebben voor taart of koekjes met chocolade. Je doet mij niet persé een plezier met een stuk chocolade maar met een chocoladekoek of stuk taart daarentegen… Wel het liefst zo puur mogelijk. Melkchocolade en witte chocolade zijn ook niet echt aan mij besteed. Haha, lastige chocoladeklant ben ik. De chocoladeletters van Sinterklaas blijven ook altijd lang liggen maar uiteindelijk bak ik er gewoon iets mee zoals deze lekkere chocolate chip hazelnootkoeken!

Hazelnoot en chocolade

Deze koeken zijn echt supersnel klaar en door het zeezout erop zijn ze net weer wat anders. Het haalt echt de smaak van de chocolade op. Probeer het maar eens maar laat het gerust weg als het je niks lijkt. Sowieso is de combinatie van chocolade en hazelnoten wat mij betreft echt perfect! Probeer het maar eens bij 1 koek te houden! Kijk voor nog meer heerlijke koekrecepten ook eens bij de overige recepten!

Ingrediënten en bereidingswijze chocolate chip hazelnootkoeken

 Voor zo’n 30 koeken
  • 225 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 225 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 2 eidooiers
  • 1 tl vanille extract
  • 295 g bloem
  • 20 gram maizena
  • 55 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 200 gram gehakte hazelnoten
  • 200 gram gehakte pure chocolade (ik hak het altijd in blokjes zodat ze mooi blijven in de koeken)
  • zeezout
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Mix de boter en suiker luchtig.
  3. Voeg het ei, de eidooiers en de vanille toe en mix 1 minuut goed door
  4. Meng in een andere kom de bloem, maizena, cacaopoeder, bakpoeder, bakingsoda en zout.
  5. Voeg het bloemmengsel aan het botermengsel toe en meng kort
  6. Voeg vervolgens de hazelnoten en stukjes chocolade toe en meng goed door.
  7. Schep hoopjes ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende ruimte aan tussen de deeghoopjes.
  8. Bak ze in het midden van de oven in 8 tot 10 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de koekjes.
  9. Bestrooi met zeezout en laat afkoelen.

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.