banoffie pies

Mini banoffee pies met banaan advocaat

Bijzondere smaken

Wat een drukke periode is het zo rond Sinterklaas. Ik zal in dat opzicht blij zijn als het weer voorbij is want 2 stuiterende kinderen in huis is nog eens extra druk. De kerstboom staat hier ook gewoon al haha. Ik doe dus gewoon net alsof Sinterklaas al weg is. Tijd ook voor iets anders dan strooigoed, speculaas en banketstaaf en daarom kwam deze samenwerking met Bijzondere Smaken dan ook als geroepen! Ik kreeg van Martine allerlei lekkers uit haar leuke webshop met de vraag of ik daar dan iets mee zou kunnen. Uiteraard kan ik dat en dus maakte ik deze mini banoffee pies met banaan advocaat!

banoffie pies

Delicatessen

In haar webshop verkoopt Martine bijzondere delicatessen die je in de supermarkten niet snel tegen zult komen. Net even wat anders dan anders en dat past helemaal in mijn straatje. Ook vind je recepten op haar site en een blog. Daarnaast organiseert ze ook nog proeverijen, een bezige bij dus. Ik kreeg bij de delicatessen ook de banaan advocaat en daar was ik zo benieuwd naar! Advocaat is geen drankje die ik in huis haal en daarom vond ik het extra leuk om deze te proeven. En dat is toch wel heel erg lekker! Er schoot me ook gelijk een idee te binnen voor een heerlijk gebakje en dat zijn deze mini banoffee pies geworden. Makkelijk te maken en oh zo heerlijk qua smaak.

banoffie pies

Ingrediënten en bereidingswijze mini banoffee pies met banaan advocaat

Voor 20 mini pies

Bodem

  • 200 gram digestive koekjes
  • 75 gram gesmolten roomboter

Vulling

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 à 3 rijpe bananen

Topping

extra nodig: muffinvorm, spuitzak

Tips 

Voordat je start eerst nog wat tips. Advocaat is natuurlijk niet geschikt voor kinderen. Je kunt de helft van de slagroom en suiker apart houden en opkloppen voor een kinderversie.

Ik heb een soort ondiepe siliconen muffinvorm gebruikt voor de pies. Niet iedereen heeft die. Gebruik dan een normale siliconen muffinvorm of gewoon een taartvorm met losse bodem. Je kunt hier namelijk ook makkelijk een taart van maken.

Begin op tijd zodat de bodem kan opstijven. Voor de rest is het snel te maken.

banoffie pies banoffie pies

  1. Doe de digestive koekjes in de foodprocessor en maal tot fijn kruim. Of doe het in een zip zakje en rol er met de deegroller overheen.
  2. Doe de koekkruimels met de gesmolten boter in een kom en roer goed door.
  3. Ga nu snel te werk. Vul de muffinvormpjes met kruim en druk het goed aan zodat je een bodem en opstaande rand krijgt. Dit is best even friemelen, vooral met een siliconen vorm. Met een andere bakvorm gaat het beter.
  4. Zet in de koelkast om op te stijven. Minimaal een half uur is voldoende.
  5. Smelt voor de vulling de roomboter met de suiker in een steelpan.
  6. Laat al roerend de suiker oplossen.
  7. Voeg de gecondenseerde melk toe en laat het al roerend meekoken.
  8. Laat afkoelen zodat de karamel indikt.
  9. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf.
  10. Voeg op het laatst de banaan advocaat toe en klop nog even goed door.
  11. Doe het slagroom mengsel in een spuitzak met kartelmondje.
  12. Schep de karamel in de taartbodem(s)
  13. Snijd de bananen in plakjes en leg op de karamel.
  14. Spuit er een mooi rozetje op en maak de mini banoffee pies met banaan advocaat af met wat hagelslag.banoffie pies

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.