Kokos meringue met ananas curd en tropisch fruit

Kokos meringue met ananas curd en tropisch fruit

Vandaag is het 39 jaar geleden dat ik geboren werd. Happy birthday to me en hieperdepiep hoera! Toen ik werd geboren was het heel erg koud en dus lag ik altijd met 2 kruiken in mijn bedje. Ik was ook erg klein en kon dus wel wat warmte gebruiken.Mijn vader zorgde in ieder geval voor een heerlijk geurend huis want die heeft in de kraamtijd heel veel appeltaarten gebakken voor het kraambezoek. Mijn vader kookt en bakt zelden maar maakt wel hele mooie appeltaarten. Vooral het ruitpatroon bovenop, alsof er een lineaal is gebruikt. In ieder geval denk ik toch dat er iets van dat bakken in mijn geheugen is ingeprent zo in de eerste weken van mijn leven want het is nu een van mijn grootste hobbies! En dus maakte ik deze kokos meringue met ananas curd en tropisch fruit voor mijn verjaardag!

Kokos meringues met ananas curd

Verjaardag vieren met gebak

Ik vier mijn verjaardag vandaag met mijn 2 jongens, die toevallig een studiedag hebben. Dat is natuurlijk wel erg gezellig! En we gaan ook nog smullen van deze heerlijke meringues! Ik wilde graag een keer een ander soort curd maken en na een grapefruit curd bedacht ik dat een ananas curd ook wel erg lekker zou zijn! En dat is het! In combinatie met de kokos en het tropisch fruit zet je zo een heerlijk exotisch gebakje op tafel! Bovendien hoef je het niet in één keer te maken. De meringue bakjes kun je van tevoren maken en droog bewaren en ook de ananas curd blijft een paar dagen goed in de koelkast! Geniet ervan!

Kokos meringues met ananas curd

Ingrediënten en bereidingswijze kokos meringue met ananas curd en tropisch fruit

Kokos meringue

 • 4 eiwitten
 • 200 gram kristalsuiker
 • snufje zout
 • 40 gram geraspte kokos
 • extra: spuitzak met glad spuitmondje

Ananas curd

 • 4 eidooiers
 • 120 ml ananassap (pureer hiervoor verse ananas en zeef het)
 • 100 gram kristalsuiker
 • 1/8 tl zout
 • 60 gram roomboter, in blokjes

Garnering

 • tropisch fruit zoals mango en passiefruit
 • munt
Kokos meringues met ananas curd
 1. Verwarm de oven voor op 90 graden Celsius (hetelucht)
 2. Doe de eiwitten met een snuf zout in de kom van de staande mixer.
 3. Mix op lage snelheid de eiwitten stijf. 
 4. Voeg vervolgens lepel voor lepel de suiker toe en blijf kloppen tot dit volledig is opgenomen.
 5. Verhoog de snelheid van de mixer en klop net zolang tot het eiwit stijve pieken vormt. 
 6. Rooster de kokos in een droge koekenpan licht goudbruin.
 7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plak deze eventueel vast met wat meringue.
 8. Spatel de geroosterde kokos door de meringue en doe het in een spuitzak.
 9. Spuit nu dichte cirkels en spuit er een opstaande rand op. Dit doe je door cirkelende bewegingen te maken. Je start in het midden en vervolgens laat je het midden vrij. Zo krijg je een meringue bakje.
 10. Bak de meringue in 2 uur droog en gaar. 
 11. Ga verder met de ananas curd. Doe de eidooiers, het sap, de suiker en het zout in een hittebestendige kom. Klop alles door elkaar.
 12. Zet de kom op een pan met kokend water en zorg dat de kom het water niet raakt. Zet het vuur laag.
 13. Laat de curd al roerend indikken tot het de achterkant van een lepel bedekt of de temperatuur 80 graden is. 
 14. Zeef het mengsel en roer de roomboter er geleidelijk door.
 15. Laat afkoelen.
 16. Schep een lepeltje curd in de meringue bakjes en maak af met het fruit en munt. Doe dit pas vlak voor serveren. 
Kokos meringues met ananas curd

Nog meer maken met ananas? Bekijk dan ook deze recepten:

Ga jij deze kokos meringues met ananas curd en tropisch fruit maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 4 gedachten over “Kokos meringue met ananas curd en tropisch fruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.