fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Ananas zuurkool tartelette

Ananas zuurkool tartelette

De lente mag qua datum dan in aantocht zijn maar het is nog echt guur buiten, brrrr. Gelukkig kunnen we wel al een beetje van een zonnetje genieten. De voorjaarsvakantie is hier ook weer voorbij en dus begint de drukte van het naar school brengen en halen. Mijn zoon eet tussen de middag thuis dus ik ga 4 keer heen en weer. Als hij dan bij een vriendje wil spelen, ga ik hem ‘s middags nog eens halen. Tijdens schooltijd ga ik dan zelf nog sporten dus na zo’n dag heb ik niet persé zin om uitgebreid te koken. Deze ananas zuurkool tartelette is in een handomdraai gemaakt, ideaal voor een makkelijke maaltijd!

ananas zuurkool tartelette

Winterkost

De combinatie van drukte en guur weer zorgt voor zin in warm voedzaam eten. En echte winterkost! En laat zuurkool nou echte winterkost zijn. Hier thuis doe ik ze niet veel plezier met een stamppot maar zuurkool in een taartje is een ander verhaal! Het is zo gemaakt en dan hoeft het alleen maar een half uurtje in de oven. Eet er een lekkere rookworst bij en eventueel een salade.

ananas zuurkool tartelette

Ingrediënten en bereidingswijze ananas zuurkool tartelette

Voor 6 stuks

  • 1 rol koelvers bladerdeeg of 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 2 eieren
  • 1 zakje zuurkool naturel
  • 140 gram roomkaas
  • 6 schijven ananas uit blik, uitgelekt
  • 100 gram oude geraspte kaas
  • tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • Peper en zout
  • 2 tl honing
  • Ook nodig: 6 tartelette vormpjes
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en laat de zuurkool uitlekken.
  2. Knijp de zuurkool goed uit en breng op smaak met 2 theelepels tijm, 2 theelepels peterselie, peper en zout.
  3. Klop de eieren los met de roomkaas, wat zout en de honing.
  4. Vet de vormpjes in en bekleed elk vormpje met een plakje bladerdeeg.
  5. Schep de zuurkool erin.
  6. Verdeel het ei mengsel erover.
  7. Leg op elke tartelette een schijf ananas.
  8. Bestrooi met de kaas.
  9. Bak ze in 25 à 30 minuten gaar en goudbruin.

Fan van ananas? Bekijk dan ook deze recepten:

Ga jij deze ananas zuurkool tartelette maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



2 thoughts on “Ananas zuurkool tartelette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up