Frambozen meringues met pistachenoten

frambozen-meringues-1-van-1
frambozen-meringues-3-van-1
Wat zien ze er gaaf uit hè, deze meringues!? Ik heb al eens eerder een recept voor chocolademeringues met jullie gedeeld en deze meringues hebben dezelfde basis. Op het laatst spatel je er rustig wat frambozen en pistachenoten door en je hebt een superfeestelijk gebakje. Door het friszure van de frambozen worden ze ook niet te zoet. Eigenlijk zijn ze ook al best wel heel erg geschikt voor Valentijnsdag! Nou ja, wanneer je ze ook eet, het is simpelweg genieten!

frambozen-meringues-2-van-1

Voor 6 meringues:

  • 4 eiwitten
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel witte wijnazijn
  • een handje ongezouten pistachenoten
  • 75 gram frambozen (vers of diepvries)
  1. Verwarm de oven voor op 125 graden Celcius.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Sla de eiwitten met een snuf zout stijf met de mixer.
  4. Voeg geleidelijk de suiker toe, dan de vanille en de azijn.
  5. Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgenomen door het eiwit. Je weet dat het eiwit goed is als je de kom ondersteboven kunt houden en het eiwit erin blijft.
  6. Rooster de pistachenoten en hak ze grof. Hou een klein beetje apart om straks over de meringues te strooien.
  7. Als je diepvriesframbozen gebruikt, zorg dat ze ontdooit zijn.
  8. Spatel de frambozen en pistachenoten voorzichtig door de meringue. Je wilt een gemarmerd effect houden.
  9. Verlaag de oventemperatuur naar 100 graden Celcius en bak de meringues in ongeveer 2 uur of tot ze makkelijk loskomen van het bakpapier.
  10. Laat afkoelen.

frambozen-meringues-4-van-1

5 reacties

  1. Wat zien ze er geweldig lekker uit Debbie! Ik ga ze binnenkort eens maken 🙂
    Je site is ook lekker opgefrist. En ik zie dat je fotografie met sprongen vooruit gaat, tof om te zien. Veel plezier met de nieuwe site vullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.