frambozen meringues met pistachenoten

Frambozen meringues met pistachenoten

Wat zien ze er gaaf uit hè, deze frambozen meringues met pistachenoten!? Ik heb al eens eerder een recept voor chocolade meringues met jullie gedeeld en deze meringues hebben dezelfde basis. Op het laatst spatel je er rustig wat frambozen en pistachenoten door en je hebt een superfeestelijk gebakje. Door het friszure van de frambozen worden ze ook niet te zoet. Eigenlijk zijn ze ook al best wel heel erg geschikt voor Valentijnsdag! Nou ja, wanneer je ze ook eet, het is simpelweg genieten!

frambozen meringues met pistachenoten

Tips voor de beste meringues

Ik ben gek op meringues! Die knapperige buitenkant en zo’n chewy binnenkant is zo verleidelijk! Ze zijn ook niet moeilijk om te maken, het kost alleen wat geduld voor je er je tanden in kunt zetten. Om meringues te maken heb je eigenlijk alleen eiwitten en suiker nodig. Tegenwoordig kun je ook gepasteuriseerd eiwit kopen bij de supermarkt dus dan hoef je niet eens je eieren te splitsen en loop je dus ook geen risico dat er eigeel bij je eiwit komt. Want het grote geheim van mooi opgeklopt luchtig eiwit is: zorg dat er geen spoortje vet bij je eiwitten komt. Dus reinig je kom van tevoren nog eens extra, was de gardes van je mixer goed af en gebruik steeds een apart bakje om de eieren te splitsen zodat je niet per ongeluk toch een spoortje eigeel bij al je eiwitten hebt en weer opnieuw kunt beginnen.

Tip: komt er dan toch wat eigeel bij je eiwit, haal het er met de eierschaal weer uit. Soms werkt dit wel

Frambozen meringues met pistachenoten

Recipe by Debbie
Aantal

6

stuks
Bereidingstijd

30

minutes
Oventijd

2

hours 

Deze heerlijke frambozen meringues met pistachenoten zijn een ware traktatie voor elk moment!

Ingrediënten

  • 4 eiwitten

  • 225 gram fijne kristalsuiker

  • snuf zout

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1/2 theelepel witte wijnazijn

  • een handje ongezouten pistachenoten

  • 75 gram frambozen (vers of diepvries)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 125 graden Celcius.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Sla de eiwitten met een snuf zout stijf met de mixer.
  • Voeg geleidelijk de suiker toe, dan de vanille en de azijn.
  • Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgenomen door het eiwit. Je weet dat het eiwit goed is als je de kom ondersteboven kunt houden en het eiwit erin blijft.
  • Rooster de pistachenoten en hak ze grof. Hou een klein beetje apart om straks over de meringues te strooien.
  • Als je diepvriesframbozen gebruikt, zorg dat ze ontdooit zijn.
  • Spatel de frambozen en pistachenoten voorzichtig door de meringue. Je wilt een gemarmerd effect houden.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 100 graden Celcius en bak de meringues in ongeveer 2 uur of tot ze makkelijk loskomen van het bakpapier.
  • Laat afkoelen op een rooster en bewaar ze op een droge plaats.

Bewaar deze frambozen meringues met pistachenoten

Gebruik onderstaande afbeelding om dit recept voor frambozen meringues met pistachenoten makkelijk te bewaren op Pinterest.

frambozen meringues met pistachenoten

5 reacties

  1. Wat zien ze er geweldig lekker uit Debbie! Ik ga ze binnenkort eens maken 🙂
    Je site is ook lekker opgefrist. En ik zie dat je fotografie met sprongen vooruit gaat, tof om te zien. Veel plezier met de nieuwe site vullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.