Pecan cranberrykoekjes

pecan cranberrykoekjes

pecan cranberrykoekjes
Dit is echt zo’n super recept! Deze koekjes zijn knapperig, lekker, snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Vaak heb je de basisingrediënten wel in huis dus als je onverwacht bezoek krijgt, geen nood. Deze koekjes staan binnen no time in de oven. Eigenlijk is het nog het meeste werk om hoopjes op de bakplaat te scheppen. Als je nou geen lichtbruine basterdsuiker in huis hebt, gebruik dan gewoon andere basterd of kristalsuiker. Ze worden dan wel iets anders maar de smaak zal er niet minder om zijn. Dit geldt trouwens ook voor de vulling. Ik gebruik pecannoten en cranberries maar stukjes chocolade kan ook of andere noten of kokos. Kijk maar wat je nog hebt liggen! Ook ideaal is dat dit koekdeeg niet hoeft te rusten. Dus maken en bakken gaan achter elkaar door. Heel fijn!

pecan cranberrykoekjes

Voor ongeveer 50 koekjes

  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 225 gram zachte roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 100 gram pecannoten, grof gehakt
  • 150 gram cranberries

pecan cranberrykoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
  2. Zeef de bloem, baking soda en zout in een kleine kom.
  3. Mix de roomboter met de suikers romig.
  4. Voeg het vanille extract toe en vervolgens een voor een de eieren.
  5. Wanneer de eieren goed zijn opgenomen, mix je rustig het bloemmengsel erdoor.
  6. Roer tenslotte de noten en cranberries erdoor.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er met een theelepel hoopjes op. Houd voldoende ruimte tussen de hoopjes aan.
  8. Bak ze in 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen op de bakplaat.
  9. Herhaal dit met het resterende deeg.
  10. De koekjes blijven zeker een week goed in een koektrommel.

pecan cranberrykoekjes



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.