Bloemkoolcurry met ananas

Bloemkoolcurry met ananas

Vorige week kreeg ik echt een fantastisch product binnen om mee te gaan koken! Ferleon Cooking is de nieuwe start-up van de Belgische gietijzer fabrikant Dovre en ze hebben een prachtige lijn Cookware en Patio Cooker BBQ’s uitgebracht. En ik kreeg een hele mooie gietijzeren pan van Ferleon om uit te proberen. Gietijzeren pannen zijn geschikt voor elke warmtebron en je kunt ze ook buiten gebruiken! De pannen van Ferleon zijn gemaakt van gerecycled gietijzer en zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Ook heb je levenslange garantie op de pan. Ik vind het heel prettig om gerechten in een gietijzeren pan te bereiden. Hij is groot genoeg voor een flinke hoeveelheid stoofvlees of een gebraden kip. Doordat de warmte goed wordt vastgehouden, gaart alles gelijkmatig. Bovendien kun je hem voor stoofschotels zo in de oven schuiven zodat je niet de hele tijd een pan op het vuur hebt. Ook voor het bereiden van deze bloemkoolcurry met ananas is hij perfect!

Bloemkoolcurry met ananas

Bloemkoolcurry met ananas

Bloemkool met ananas, bijzondere combinatie he?! Ik heb eerlijk gezegd ook geen idee meer hoe ik het heb bedacht maar het is echt superlekker! Dit is een hele voedzame maaltijd boordevol groenten want ik voeg er ook nog kikkererwten aan toe. Door de currypasta krijgt het geheel wat pit. En de verse ananas voegt een lekkere frisse zoete smaak toe. Zo kun je prima vegetarisch eten zonder dat je het idee hebt dat je iets mist! Ik eet dit graag met zilvervliesrijst of wat naan.

Bloemkoolcurry met ananas

Ingrediënten en bereidingswijze bloemkoolcurry met ananas

Voldoende voor 4 à 6 personen

  • 1 bloemkool
  • een verse ananas
  • 1 groot blik kikkererwten
  • een blik kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 2 à 3 eetlepels groene currypasta
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • peper en zout
  • verse koriander
  1. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit in een grote pan de zonnebloemolie en fruit de ui op middelhoog vuur een paar minuten tot hij glazig is.
  3. Voeg de geperste knoflook toe en bak even mee.
  4. Doe de currypasta erbij. Begin met 2 eetlepels als je niet van erg pittig eten houdt. Bak dit 2 minuten mee.
  5. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en doe die bij het curry ui mengsel.
  6. Bak nog even mee en blus dan af met de kokosmelk.
  7. Vul het blik van de kokosmelk met water en doe dat met het bouillonblokje bij de bloemkool.
  8. Leg het deksel op de pan en breng aan de kook.
  9. Laat de bloemkool, afhankelijk van de grootte van de roosjes, zo’n 15 à 20 minuten koken tot hij beetgaar is.
  10. Proef of er nog currypasta bij moet.
  11. Maak de ananas schoon en snijd in blokjes.
  12. Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan.
  13. Roer op het laatst de kikkererwten en ananas door de curry en warm nog even mee.
  14. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  15. Serveer met de komijnzaadjes en blaadjes verse koriander.

Ben je dol op de combinatie van bloemkool en kikkererwten? Er staat ook nog een hele lekkere soep op de blog: geroosterde bloemkool kikkererwtensoep

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.