Bloemkool kikkererwtensoep

Geroosterde bloemkool kikkererwtensoep

Als je bloemkool roostert in de oven krijg je echt een hele andere smaak dan wanneer je het kookt. Natuurlijk is het lekker om de bloemkool zo te eten maar in deze soep is het ook super! Je roostert eerst alles in de oven voor een intense smaak. Ik vind het superlekker om te lunchen met een grote kom soep maar als je er ‘s avonds een salade en wat brood bij eet, heb je er een goede maaltijd aan. Deze geroosterde bloemkool kikkererwtensoep is heerlijk op elk moment!

bloemkool kikkererwtensoep

Geroosterde bloemkool kikkererwtensoep

Voor 4 – 6

personen

Bereidingstijd

15 – 20 minuten

Kooktijd

50 minuten

Niveau

makkelijk

ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 5 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/3 theelepel paprikapoeder
  • 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml room (+ eventueel wat extra)
  • extra: gedroogde chilivlokken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Leg de bloemkool, kikkererwten en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schep alles goed om met 3 eetlepels olijfolie, komijn, zout en paparikapoeder.
  • Rooster de groenten 30 minuten. Houd wat bloemkool en kikkererwten apart voor de garnering.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan.
  • Voeg de aardappelen en zwarte peper toe en bak 3 minuten.
  • Doe de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • Laat zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn (afhankelijk van de grootte van de aardappelblokjes 10-20 minuten)
  • Voeg de bloemkool, kikkererwten en knoflook toe en pureer het met de staafmixer tot een dikke soep.
  • Laat nog even doorwarmen.
  • Roer tenslotte de room erdoor en breng nog wat op smaak met peper en zout.
  • Garneer met de resterende bloemkool en kikkererwten, wat chilivlokken en eventueel wat extra room.
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Leg de bloemkool, kikkererwten en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Schep alles goed om met 3 eetlepels olijfolie, komijn, zout en paparikapoeder.
  4. Rooster 30 minuten. Houd wat bloemkool en kikkererwten apart voor de garnering.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan.
  6. Voeg de aardappelen en zwarte peper toe en bak 3 minuten.
  7. Doe de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  8. Laat zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn (afhankelijk van de grootte van de aardappelblokjes 10-20 minuten)
  9. Voeg de bloemkool, kikkererwten en knoflook toe en pureer het met de staafmixer tot een dikke soep.
  10. Laat nog even doorwarmen.
  11. Roer tenslotte de room erdoor en breng nog wat op smaak met peper en zout.
  12. Garneer met de resterende bloemkool en kikkererwten, wat chilivlokken en eventueel wat extra room.

Bloemkool kikkererwtensoep

Heb je trek gekregen in nog meer recepten met bloemkool? Maak dan ook eens:

Ga jij deze geroosterde bloemkool kikkererwtensoep maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.