Kiptajine met honing en bloemkool

Kiptajine met honing en bloemkool

Tijd voor een nieuwe foodblogswap! Deze keer mocht ik iets kiezen van Ellouisa cooking en dat vond ik superleuk! Ik volg Ellouisa al heel lang op social media en zij kan als de beste heerlijke, vooral Marokkaanse, gerechten maken. Om het nog maar niet te hebben over dat superlekkere gebak en al die koekjes die ik bij haar voorbij zie komen. Dus ik was van plan om iets zoets te kiezen maar koos toch voor deze kiptajine met honing en bloemkool. 

kiptajine met honing en bloemkool

Koffietijd bakwedstrijd

Ik wilde dus iets zoets kiezen om te maken omdat ik Ellouisa vooral ken van haar heerlijke baksels. 2 jaar geleden deed ik mee aan de Koffietijd bakwedstrijd en Ellouisa deed ook mee aan de voorrondes met een van haar taarten. Die smaakte echt verrukkelijk! Toen ik op haar site op zoek ging naar wat lekkers, vielen mij vooral ook de heerlijke hartige gerechten op en ik houd enorm van de verschillende specerijen die in de Marokkaanse keuken gebruikt worden, dus uiteindelijk viel mijn oog op de kiptajine met honing en bloemkool. 

To bake list

Mijn twist aan het gerecht is dat ik bloemkool heb toegevoegd en ik heb daarom wat meer specerijen gebruikt. Ook heb ik amandelschaafsel gebruikt in plaats van hele amandelen voor het gemak en het was superlekker. Wel heb ik mezelf beloofd dat ik nog een keer iets zoets van Ellouisa cooking ga bakken want het is gewoon allemaal té lekker! Dus zoek je inspiratie voor heerlijk gekruide gerechten en typisch Marokkaanse baksels, kijk dan vooral op haar blog! 

Ingrediënten en bereidingswijze kiptajine met honing en bloemkool

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Stoven en oven: 45 à 60 minuten

 • 4 kippenbouten
 • 6 sjalotjes
 • 1 teentje knoflook
 • paar takjes peterselie
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1,5 tl zout
 • 1,5 theelepel versgemalen peper
 • 2 theelepels gemberpoeder
 • 2 theelepels kurkuma
 • 1,5 theelepel kaneel
 • 1 bloemkool 
 • olijfolie 
 • 1,5 eetlepel honing
 • Handje amandelschaafsel
 1. Dep de kippenbouten goed droog en verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan of tajine (ik gebruikte mijn gietijzeren braadpan en dat gaat prima). 
 2. Braad de kippenbouten rondom goudbruin.
 3. Pel de sjalotjes en snijd ze in de lengte in repen. Hak de knoflook fijn.
 4. Was de bloemkool en snijd deze in roosjes. 
 5. Doe vervolgens de sjalotjes, knoflook, bloemkool, specerijen en peper en zout bij de kip en schep alles goed om. 
 6. Schenk er dan water bij tot alles net onder staat en breng aan de kook. 
 7. Zet het vuur daarna laag en laat alles met deksel op de pan sudderen tot de kip en bloemkool gaar zijn (ongeveer 30 – 45 minuten)  .
 8. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden Celsius. 
 9. Bestrooi de kip met het amandelschaafsel en besprenkel met honing. 
 10. Zet tenslotte de pan zonder deksel in de oven en laat de kip nog extra bruin worden. 
 11. Serveer de kiptajine met honing en bloemkool met couscous of stokbrood. 


1 gedachte over “Kiptajine met honing en bloemkool”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.