5 soorten homemade sushi

5 soorten homemade sushi

Wat was het lang geleden dat ik sushi had gemaakt! Op Instagram raakte ik aan de praat met Marilyn van de gelijknamige blog en we besloten om op dezelfde dag een sushi recept te gaan plaatsen. Superleuk om zo weer eens wat anders te maken dan de gerechten die ik vaker maak. Ik zit meestal in de Mediterraanse hoek maar vind sushi ook heerlijk! Dus daarom ging ik aan de slag met 5 soorten homemade sushi!

5 soorten homemade sushi

Robuuste sushi 

Zelf sushi maken is hartstikke leuk, helemaal als je het samen met iemand doet en het is ook helemaal niet moeilijk. Het hoeft allemaal niet zo strak, op de foto zie je dat ze echt niet allemaal gelijk van vorm zijn maar ze smaken er niet minder om. En het zijn gewoon homemade sushi dus dat mag van mij best een beetje zichtbaar zijn haha. Het is handig als je een dag van te voren de sushirijst al kookt. Dan is het goed afgekoeld en kun je gelijk beginnen.

Lekker variëren met vulling

Als je zelf sushi maakt dan is het wel zo leuk om verschillende soorten te maken. Er zitten 5 vellen nori in een verpakking en op elk vel hebben we (ik en mijn schoonzus) een andere combinatie gelegd van ingrediënten. Kies gewoon wat je zelf lekker vindt! Zo maak je makkelijk 5 soorten homemade sushi. Check snel wat je nodig hebt! 

Ingrediënten en bereidingswijze 5 soorten homemade sushi

Voor 30 sushi’s 
Bereidingstijd: 30 – 45 minuten
Afkoelen: 1 uur

  • 5 norivellen
  • 250 gram sushirijst
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • 1 tl suiker 
  • 1 tl zout
  • 100 gram asperge tips
  • 1 komkommer in smalle reepjes, zonder zaadlijst
  • verse bladspinazie
  • 1 pakje surimi
  • 100 gram gerookte zalm
  • 3 eieren
  • 100 gram cocktail garnalen
  • 1 avocado, in reepjes
  • mayonaise
  • peper en zout
  • olijfolie
  • extra: sojasaus en wasabi
  • Kook de sushirijst volgens de verpakking en laat afkoelen. Ik kook de rijst vaak een dag van tevoren zodat ik gelijk aan de slag kan. 
  • Meng de sushirijst met 5 eetlepels rijstazijn, 1 tl suiker en 1 tl zout.
  • Zet alle ingrediënten klaar en blancheer de asperge tips 3 minuten in kokend water. 
  • Kluts de eieren met peper en zout los en bak het omeletje in een koekenpan met olie aan beide kanten. Snijd het vervolgens in reepjes.
  • Leg een norivel op een snijplank of een sushimatje met de grove kant naar boven.
  • Verdeel er dan een laag rijst over maar laat aan de zijkanten een cm vrij.
  • Smeer er vervolgens wat mayonaise op en beleg de sushi met jouw favoriete ingrediënten. 
  • Wij maakten verschillende combi’s van bijvoorbeeld garnalen, ei, spinazie en komkommer. Zalm met avocado en asperges, surimi met komkommer en avocado en zo zijn er nog meer combinaties te maken! 
  • Rol de nori vellen stevig op en sluit ze af door het norivel een beetje te bevochtigen met water.
  • Snijd tenslotte de sushi met een scherp mes in stukjes en serveer ze met sojasaus en wasabi. Eet smakelijk! 

Nog meer recepten met vis

Ben je gek op vis? Kijk dan ook eens bij deze recepten:

Ga jij deze plaattaart van filodeeg met prei, spinazie en feta maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up