fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Bagna cauda (ansjovisdip met groenten)

Bagna cauda (ansjovisdip met groenten)

IMG_0079Bagna wat? Ik kan me voorstellen dat je misschien nog nooit gehoord hebt van bagna cauda maar ik ga je nu vertellen wat het is. Het is een warme dipsaus uit Piemonte (Italië) op basis van ansjovis en knoflook en je dipt er voornamelijk (geblancheerde) groenten in. Eigenlijk een soort fondue idee. Je houdt de saus aan tafel dan ook warm op een waxinelichtje of boven een pan met een laagje heet water. Heel gezellig om zo de maaltijd te beginnen!

IMG_0071

Ik mocht als bloginsider van Francesca Kookt meedoen aan de challenge van Princes en kreeg wat blikjes ansjovis en makreel thuisgestuurd. De opdracht was om hier 2 lekkere gerechten mee te maken en te fotograferen. En dus ging ik op de Italiaanse toer met de visconserven en besloot te starten met de bagna cauda omdat ik dat echt superlekker vind! Ik blancheerde nu wat wortel, bloemkool en aspergetips voor erbij maar je kunt eigenlijk iedere knapperige groente kiezen die je lekker vindt. Ook stukjes brood zijn heerlijk om erin te dippen. En qua rauwe groenten doen komkommer, bleekselderij en paprika het heel goed. Genoeg keuze in ieder geval. En dan nu het recept:

Voor 4 personen

  • 200 gram groenten (rauw of geblancheerd), in smalle reepjes
  • 2 blikjes ansjovis
  • 3 teentjes knoflook
  • 25 gram roomboter
  • 75 ml olijfolie
  • extra: brood
  1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
  2. Hak de ansjovis fijn.
  3. Doe de ansjovis en de geperste teentjes knoflook bij de boter en laat de ansjovis op laag vuur ‘smelten’.
  4. Roer de olijfolie erdoor en klop tot een egale saus.
  5. Schenk in een kommetje en houdt de saus warm boven een theelichtje.
  6. Serveer met groenten en / of brood.

 


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



2 thoughts on “Bagna cauda (ansjovisdip met groenten)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up