Paasfiguren van bladerdeeg

Paasfiguren van bladerdeeg

Pasen met je kinderen

Dat je met slechts enkele ingrediënten toch heel veel leuks op tafel kunt zetten, bewijst dit recept maar weer eens. Deze leuke paasfiguren van bladerdeeg zijn makkelijk om te maken en vallen vast in de smaak bij iedereen. Het is natuurlijk nog leuker om deze samen met je kinderen te maken! Lekker keuvelen in de keuken en samen de leukste figuurtjes maken. De kinderen kunnen de paasfiguren uitsteken en vervolgens bestrooien met kaas of iets anders dat ze lekker vinden. Zo hebben ze leuke hapjes bij de Paasbrunch en kun je daarna lekker eitjes gaan zoeken!

Paasfiguren van bladerdeeg Paasfiguren van bladerdeeg Paasfiguren van bladerdeegPaasfiguren van bladerdeeg

Ingrediënten en bereidingswijze paasfiguren van bladerdeeg

  • 1 of 2 rollen vers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • roomkaas
  • geraspte kaas
  • pesto
  • tapenade
  • kappertjes
  • olijven
  • stukjes tomaat
  • paasuitstekers
  • 1 losgeklopt ei
  • Paasfiguren van bladerdeeg
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Rol het verse deeg uit en steek hier figuurtjes uit. Als je de paasfiguurtjes wilt vullen met roomkaas en kaas, steek dan voor ieder figuurtje 2 stuks uit.
  3. Als je een figuurtje alleen met pesto wilt besmeren, steek dan 2 figuurtjes uit en steek uit het midden van 1 nog een extra figuurtje. Leg ze dan op elkaar zodat er in het midden een ruimte open blijft voor de pesto.
  4. Voor de gevulde figuurtjes smeer je een dun laagje roomkaas erop en daar strooi je wat kaas op.
  5. Leg er nog een figuurtje op en druk de randen goed aan met je vingers.
  6. Voor de pesto figuurtjes, smeer je het dun in met pesto of tapenade en breng eventueel een accent aan met kappertjes, stukjes olijf of tomaat.
  7. Bestrijk de bovenkant en / of rand met losgeklopt ei.
  8. Bak de paasfiguren van bladerdeeg in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  9. Laat de figuurtjes afkoelen.

Heb je trouwens ook al deze leuke paashaas koekjes gezien?

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.