paashaas koekjes

Paashaas koekjes

Pasen

Over een paar weken is het alweer Pasen en tegenwoordig doe je met Pasen bijna net zo culinair als met Kerst als je alle folders moet geloven. Allerlei lekkers wordt je aangeboden en volgens mij denken ze allemaal dat Pasen een week duurt als je dat allemaal op zou moeten eten. Nu houd ik ook enorm van lekker eten maar dat doe ik niet alleen met de feestdagen haha. Toch vind ik het wel leuk om speciaal voor Pasen ook wat leuke gerechtjes te maken en dan is Pinterest weer een fantastische bron van inspiratie! Zo kwam ik ook op het idee voor deze paashaas koekjes.

paashaas koekjes

paashaas koekjes

Bunny bum koekjes

Tijdens mijn Paaszoektocht op Pinterest kwam ik weer van alles tegen dat er zo lekker uit ziet. Maar ook heel erg leuk, zoals deze bunny bum cookies oftewel paashaas. Ik had al een tijdje geen koekjes gebakken en vandaag had mijn oudste een studiedag en hij vroeg of we koekjes konden bakken. Uiteraard! Dus vanmorgen stonden we lekker samen in de keuken alles af te wegen en later uit te steken voor deze schattige koekjes. Het glazuren heb ik zelf gedaan voor een wat strakker resultaat maar als je kind iets ouder is, kan hij of zij dat natuurlijk zelf doen. Die van mij was meer geïnteresseerd in het opeten van de paashaas koekjes dan het glazuren hahaha.

paashaas koekjes

Ingrediënten en bereidingswijze paashaas koekjes

Wat heb je nodig:

  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 400 gram bloem
  • 200 gram poedersuiker
  • 30 ml of meer water
  • 5 gram eiwitpoeder
  • sprinkles
  • klein stukje witte fondant
  • roze kleurstof
  • spuitzak
  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een samenhangend deeg.
  2. Het kan ook met de hand. Klop de suiker, vanillesuiker en boter romig.
  3. Voeg het ei toe en meng goed.
  4. Tenslotte doe je de bloem erbij en kneed je het kort tot een stevig deeg.
  5. Verpak in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad.
  7. Steek hier grote rondjes uit en voor elk groot rondje 2 kleine rondjes voor de pootjes.
  8. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen.
  9. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
  10. Voor het glazuur doe je de poedersuiker met het water en eiwitpoeder in een kom en meng tot een geheel. Kijk even of het eventueel wat meer water nodig heeft om wat te verdunnen.
  11. Schep 1/3 van de icing in een andere kom.
  12. Doe bij de grootste hoeveelheid glazuur wat roze kleurstof en meng dit goed.
  13. Schep met een theelepel wat van de roze glazuur op de grote rondjes en verdeel dit gelijkmatig. Druk er 2 kleine koekjes in als pootjes.
  14. Maak kleine bolletjes van de fondant en druk het staartje op de roze geglazuurde koekjes.
  15. Doe de witte glazuur in een spuitzak en knip er een klein puntje af.
  16. Bedek de pootjes met een laagje witte glazuur en bestrooi met wat sprinkles.
  17. Laat de koekjes op kamertemperatuur drogen.

 

Vind je dit bericht leuk? Deel en / of like het dan op social media

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.