Rocky Road Sinterklaas Fudge

Rocky Road Sinterklaas fudge

Sinterklaas recepten

Het was weer tijd voor de foodblogswap en deze keer was de blog van Hilde aan de beurt. Op Slowfoody.nl deelt zij allerlei lekkers en het was weer heel moeilijk kiezen! Er staat namelijk van alles en eerst wilde ik een hartig gerecht kiezen tot ik bij de zoetigheden belandde. Hilde deelt meerdere recepten voor fudge en ook voor blondies, allebei heerlijk! Maar omdat ik al met fudge in mijn hoofd zat en we nog steeds in de aanloop naar pakjesavond zitten, vond ik dat er nog wel een Sinterklaas recept bij kon. Van Sinterklaas recepten kun je er wat mij betreft niet genoeg hebben! Hilde maakte een pepernoten fudge en ik maakte er een Rocky Road Sinterklaas fudge van met als toevoeging speculaaskruiden en marsepein, speculaas en amandelen. Heerlijk! En heel slecht voor de lijn… maar wel heeeeeel erg lekker haha. 

Rocky Road Sinterklaas Fudge
Rocky Road Sinterklaas Fudge

Sinterklaas vieren

Wij vieren Sinterklaas altijd met de schoonfamilie. Omdat ik op 6 december jarig ben en we nog meer verjaardagen in dezelfde maand hebben, is het al druk genoeg. Eerlijk gezegd ben ik meer fan van Kerst maar het is heerlijk om die blijdschap en verwachting bij de jongens te zien. En ik geniet natuurlijk wel van al dat Sinterklaas lekkers! Kruidnoten, marsepein, taaitaai, speculaas, hmmm daar kan ik van blijven eten! Dit recept is ook zo ontzettend lekker, een blijvertje voor ieder jaar!

Rocky Road Sinterklaas fudge

Recipe by Debbie
Servings

30

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

2

hours 

Ingrediënten

  • 1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk

  • 350 gram pure chocolade, grof gehakt

  • snufje zout

  • 1 theelepel speculaaskruiden

  • 1 zakje marsepeinen aardappeltjes

  • 150 gram speculaasbrokken

  • 50 gram geroosterde amandelen

  • extra: bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm en bakpapier

Bereidingswijze

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Halveer de marsepeinen balletjes, hak de speculaasbrokken in grove stukken en hak de amandelen grof. Zet apart.
  • Doe de gecondenseerde melk met de speculaaskruiden, chocolade en een snuf zout in een steelpan.
  • Laat de chocolade al roerend op laag vuur smelten zonder dat het gaat koken. Als alle chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
  • Houd wat van het strooigoed apart voor bovenop. Roer de rest door de chocolademassa en stort dit in de vorm.
  • Maak de bovenkant glad met een spatel en verdeel de rest van het strooigoed erover.
  • Zet de fudge in de koelkast om op te stijven. Minimaal 2 uur.
  • Snijd de fudge in kleine blokjes en geniet!

Nog meer Sinterklaasrecepten maken?

Bewaar dit recept voor rocky road sinterklaas fudge op Pinterest

rocky road sinterklaas fudge

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.