toastje met zoete aardappelpuree en garnalen

Toastje met zoete aardappelpuree en garnalen

Laatste dag van het jaar

De laatste dag van het jaar is aangebroken. 2017 vloog weer voorbij, de tijd lijkt steeds sneller te gaan. Mijn jongste is nu ook sinds 2 maanden naar de basisschool dus er breekt hier een hele nieuwe periode aan. Voor volgend jaar heb ik al allemaal leuke plannen waarover jullie binnenkort meer gaan horen! Ik heb zelf in ieder geval erg veel zin in 2018 en ik hoop dat het een topjaar gaat worden! Met dit toastje met zoete aardappelpuree en garnalen sluit je het jaar in ieder geval goed af!

toastje aardappelpuree garnalen

Foodblogswap

Maar eerst is het tijd voor het allerlaatste blogbericht van dit jaar en ook de laatste foodblogswap. Ik zag al dat er weinig mensen meededen deze maand maar ik dacht nog: ik heb tijd zat! Hmmm, viel dat even tegen. In ieder geval is het gelukt en dit hapje wordt lekker tijdens oudjaarsavond gegeten! Ik mocht koken van de blog van Foodie Marjan en die kende ik nog niet. Superleuk om hier eens rond te neuzen en genoeg keuze voor lekkere gerechten. Ik had wel in mijn hoofd dat ik een hapje wilde maken voor oud & nieuw en mijn oog viel al snel op deze forelcupjes. Ik heb er een draai aan gegeven door alleen zoete aardappel te gebruiken en die te roosteren in plaats van koken. En ik gebruikte heerlijke Hollandse garnalen en wat doperwtjes als garnering. Ik wens jullie allemaal een fantastisch 2018!!!

Ingrediënten en bereidingswijze toastje met zoete aardappelpuree en garnalen

  • een zoete aardappel van circa 300 gram
  • olijfolie
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • kerriepoeder
  • 2 eetlepels kwark of yoghurt
  • zout
  • peper
  • pak met toastjes naar keuze
  • een handvol doperwten
  • peterselie
  • ijsbergsla
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Schil dan de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
  3. Schep de zoete aardappel vervolgens om met 1/2 eetlepel olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappel in 30 minuten gaar.
  4. Daarna pureer je de zoete aardappelen met 2 eetlepels kwark of yoghurt en breng op smaak met peper en zout en de kerriepoeder.
  5. Snijd vervolgens wat ijsbergsla in reepjes en blancheer de doperwten 3 minuten in kokend water.
  6. Beleg de toastjes met wat sla en de zoete aardappelpuree.
  7. Garneer met Hollandse garnalen en doperwten en serveer ze op een mooie plank.
  8. En tenslotte: geniet en een fantastisch 2018!

Tip: hou je van Hollandse garnalen? Check dan ook eens dit recept: Risotto met prei en Hollandse garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.