Kookboekreview: Home Sweet Home Xmas

Kookboekreview: Home Sweet Home Xmas

Een tijdje geleden deelde ik al een heerlijk recept uit het boek Home Sweet Home van Yvette van Boven, een ode aan haar geboorteland Ierland en alle heerlijke gerechten. Al snel bleek dat de Ieren dol zijn op Kerst en feesten en al die feestelijke gerechten pasten niet meer in Home Sweet Home. En dus was Home Sweet Home Xmas geboren!

Review Home Sweet Home Xmas

Persoonlijke anekdotes en foto’s

Home Sweet Home Xmas ziet er heerlijk winters uit met een besneeuwd landschap op de voorkant en ook in het boek staan allerlei leuke winterse illustraties. Die illustraties worden trouwens door Yvette zelf gemaakt en haar man Oof Verschuren verzorgt de prachtige fotografie. Het is misschien wel een van de redenen dat ik haar boeken zo super vind. Het zijn geen onpersoonlijke receptenboeken maar in Home Sweet Home Xmas neemt Yvette je echt mee op een reis door deze feestelijke gerechten met persoonlijke anekdotes en foto’s. Zo lijkt het net of je het boek van een goede vriendin aan het lezen bent. Ik krijg er een warm gevoel van, je kunt bijna de liefde en toewijding voor het boek en de gerechten voelen.

Review Home Sweet Home Xmas

Feestelijke gerechten

Het boek staat er vol mee: feestelijke gerechten. Voor het ontbijt, tussendoor, het hoofdgerecht en kant en klare menu’s. Yvette voorziet je van kerstonstresstips zodat het ook voor jou een heerlijke ontspannen Kerst wordt. De recepten zijn vol van smaken, net even anders dan anders en niet moeilijk te maken. Blader het boek door en je krijgt direct trek in worstenbroodjes met venkel, champagnebowl, mini brie & whiskeypotjes uit de oven en syrup pudding met gember & sinaasappel. Er staat dus meer dan genoeg lekkers in en het enige nadeel is dat het dus lastig wordt om een keuze te maken. Maar gelukkig komen er nog meer Kerstfeesten!

Review Home Sweet Home Xmas

Review Home Sweet Home Xmas

Kerstcadeau

Wil je je geliefde, vriendin, moeder of andere foodie blij maken met Kerst? Leg dan Home Sweet Home Xmas voor ze onder de kerstboom. Is het niet een beetje laat om het pas met Kerst te geven`, vraag je je misschien af. Ik vind van niet omdat Home Sweet Home Xmas veel meer biedt dan alleen kerstrecepten. Het doet het boek tekort om er niet het hele jaar door uit te koken. Je vindt niet de standaard kerstklassiekers in Home Sweet Home Xmas maar heerlijke feestelijke gerechten die makkelijk te maken zijn. Ideaal dus voor een dinertje thuis met je geliefde, een etentje met vrienden of gewoon om jezelf te verwennen. Ik laat dit boek zeker niet in de kast liggen tot volgend jaar Kerst maar ook dan zal ik er vast weer iets uit gaan maken!

Home Sweet Home Xmas
Auteur: Yvette van Boven
Fotografie: Oof Verschuren
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059567498
Prijs: € 29,95
verkrijgbaar bij boekhandels en onlineGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.