Bladerdeeg kerstboom met pesto

Bladerdeeg kerstboom met pesto

Kerstfan

Jingle bells, jingle bells…. De heerlijke tijd voor Kerst is weer aangebroken! Het kan mij nooit snel genoeg gaan, ik hou van Kerst! Gezellig de kerstboom optuigen, lampjes aan en ik verheug me nu al op de All you need is love kerstspecial. Haha, een echte kerstfan dus!

Maar natuurlijk draait het niet om de versieringen en de kerstman. Voor mij betekent Kerst: samenzijn met de mensen van wie je houdt en extra genieten van wat je hebt. Ook al is Kerst heus niet altijd zo romantisch en perfect als in de film. Maar stiekem vind ik Kerst te kort. Er zijn zoveel lekkere gerechten te bereiden dat 3 dagen echt te weinig is. Sowieso eten wij 2e Kerstdag met de schoonfamilie een vast menu. Eerste Kerstdag komt mijn familie bij ons en maken we allemaal een gang. Ik verzorg het hoofdgerecht en dit jaar is dat heel makkelijk: we eten pizza!  Gelukkig probeer ik voor mijn blog al van alles uit en eigenlijk eet ik iedere dag lekker, je kunt je ook niet helemaal volproppen in 3 dagen toch?!

bladerdeeg kerstboom

Hapje

Ik denk dat de meeste mensen die voor Kerst bij elkaar komen rond een uur of 15 beginnen. Het is dan natuurlijk lekker om alvast wat te knabbelen te hebben en vaak zijn toastjes bij ons wel een vaste prik. Vorig jaar maak ik ook deze kerstboom van bladerdeeg met pesto. Mijn jongens zijn gek op pesto en het is ook nog eens hartstikke leuk om dit samen te maken. Ik doe trouwens geen knoflook door de pesto, dat is wat minder overheersend en dus kindvriendelijker. Ook kun je het al van tevoren maken en als het bezoek er is, warm je hem nog even op in de oven.

bladerdeeg kerstboom

Ingrediënten en bereidingswijze

Voor 2 kerstbomen

 • 2 rollen vers bladerdeeg (Tante Fanny)
 • 1 plantje basilicum
 • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
 • 30 gram pijnboompitten
 • 6 à 7 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper
 • 1 losgeklopt ei
 1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
 2. Doe de basilicum met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer
 3. Giet er langzaam de olijfolie bij tot het de gewenste consistentie heeft.
 4. Breng op smaak met zout en peper.
 5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
 6. Rol de vellen bladerdeeg uit en leg op een snijplank.
 7. Snijd uit een vel bladerdeeg een kerstboom.
 8. Leg deze met bakpapier en al op het andere vel bladerdeeg en druk met een mesje de contouren door.  Haal de lagen van elkaar en snijd de andere ook in de vorm van een kerstboom.
 9. Bestrijk nu een kerstboom helemaal met pesto.
 10. Leg de andere kerstboom erop en druk de randen goed aan.
 11. Snijd er takken in en rol ze op van onder naar boven. Druk vooral de randjes nogmaals goed aan.

  bladerdeeg kerstboom bladerdeeg kerstboom bladerdeeg kerstboom bladerdeeg kerstboom

 12. Maak van de afgesneden driehoeken van het bladerdeeg nog een kerstboom. Leg de helften gewoon tegen elkaar aan en herhaal de stappen zoals hierboven beschreven.
 13. Bestrijk met losgeklopt ei en bak in 20 à 25 minuten goudbruin in de oven. Je kunt de kerstboom warm of koud serveren, het is allebei lekker!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.