Home Sweet Home

Boekreview Home Sweet Home – Yvette van Boven

Kookboeken reviewen

Naast het koken en bakken om vervolgens te recepten met jullie te delen, is er nog iets dat ik ontzettend leuk vind om te doen op mijn blog: kookboeken reviewen! Ik heb pas al een Cookbook Friday in het leven geroepen om af en toe eens wat te delen met jullie uit mijn verzameling kookboeken maar er komen natuurlijk ook steeds nieuwe, mooie kookboeken bij. Eén daarvan is Home Sweet Home van Yvette van Boven en daar word ik zo blij van! 

Kabeljauw met bieslook en Worcestershireboter

Fan van Yvette

Ik ben bij deze review misschien niet helemaal onbevooroordeeld want ik ben fan van Yvette van Boven. Haar recepten zijn een lust voor het oog en de smaakpapillen! Altijd goed uit te voeren en met een leuke twist. Yvette houdt van genieten en dat zie je in al haar recepten terug. Het plezier dat ze heeft in koken en bakken laat ze ook zien in haar tv-programma Koken met Van Boven. Het programma is zo gezellig en gemoedelijk om naar te kijken en je krijgt spontaan zin om zelf de keuken in te duiken. 

Home Sweet Home

Dat is niet anders met één van haar nieuwste boeken: Home Sweet Home. Home Sweet Home verwijst naar Ierland waar ze opgroeide met de natuur als onderdeel van het dagelijks leven. Diezelfde natuur leverde veel van de ingrediënten zoals wild fruit voor jam en limonade. Het boek staat vol met lekker Iers comfort food, van Liz’ Irish Whiskey Cake tot Pikant Gebakken Mosselen met Worcestershiresaus-vinaigrette en van Shepherd’s Pie tot een snel recept voor Gemberbier. Het staat vol met mooie foto’s en illustraties en de gerechten zien er verleidelijk uit. Wat ik erg leuk vind dat het een voor mij nog nieuwe keuken is. Ik heb nog nooit typisch Iers gekookt en als ik het boek zo doorblader, zie ik bekende ingrediënten in nieuwe combinaties. Inspiratie genoeg dus! Dat had Yvette zelf trouwens ook want ze had nog zoveel speciale feestrecepten over dat er een heel boek aan is geweid: Home Sweet Home X-Mas! Maar daarover meer in een volgend review. Je koopt Home Sweet Home voor €29,95 

Kabeljauw met bieslook & worcestershireboter

Dit is een van de gerechten uit het boek Home Sweet Home en sprak mij gelijk aan. Ik houd heel erg van vis. Het is gezond en veelzijdig en dus ben ik eigenlijk altijd wel op zoek naar nieuwe recepten met vis in de hoofdrol. Dit gerecht is eenvoudig maar vol van smaak. Precies waar Yvette zo goed in is! Een tip: zorg dat de boter echt zacht is en prak eerst alles goed door elkaar voor je gaat mixen want mijn keuken zat onder de worcestershiresaus 🙂 

Kabeljauw met bieslook en Worcestershireboter

Voor 4 personen

Worcestershireboter

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 70 ml Worcestershiresaus
  • snufje zout
  • snufje chilivlokken
  • 2 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 15 gram fijngehakte peterselie
  • 1/2 klein teentje zeer fijngehakte knoflook

Voor de vis

  • 4 kabeljauwfilets van 150 gram elk
  • zeezout en verse peper
  • bieslook

Bereiding

  1. Prak de boter met de overige ingrediënten door elkaar.
  2. Klop het roombotermengsel vervolgens met de mixer luchtig. 
  3. Schep de boter op een vel plasticfolie en vorm er een rol van. 
  4. Laat dit minstens een uur opstijven in de koelkast.
  5. Verwarm de grill voor op 200 graden Celsius.
  6. Wrijf de vis met een eetlepel van de boter in. 
  7. Bestrooi met peper en zout.
  8. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en grill in ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. 
  9. Leg er een schijfje luchtige Worcestershireboter op en laat smelten.
  10. Garneer met bieslook en serveer met gebakken aardappels en groenten. 
Disclaimer: het kookboek voor deze review is mij ter beschikking gesteld door Fontaine Uitgevers. De review is geheel mijn eigen mening. 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.