kaascrackertjes

Kaascrackers – Foodblogswap

Oktober foodblogswap

Elke maand doe ik mee met de foodblogswap. De foodblogswap is een maandelijks terugkerend uitwisselingsproject onder bloggers. We melden ons aan en er wordt een mooi schema gemaakt waarop staat wie er van jouw blog kookt en van welke blog je zelf mag koken. De bedoeling is dat je een recept kiest en hier je eigen twist aan geeft. De blog waar ik deze keer van mocht gaan koken is Piens Keuken – gezond genieten. Weer een nieuwe blog voor mij om te ontdekken en dat vind ik superleuk! Sowieso hebben we als foodbloggers een gezamenlijke passie en het is erg leuk om te zien hoe iedereen daar zijn eigen invulling aan geeft. 

Recept kiezen

Dan is het natuurlijk tijd voor de keuze. Welk recept ga ik bereiden en hoe kan ik er mijn eigen draai aan geven? Pauline heeft veel recepten op haar blog en vooral veel gezonde recepten. Ik houd daar wel van! Ook ik kook zonder pakjes en zakjes en hoewel ik graag bak, eet ik daarnaast eigenlijk best heel gezond. In het menu ging ik op zoek naar lunchgerechten omdat ik daar nog niet zoveel van op mijn blog heb en toen kwam ik kaascrackers tegen. Crackers staan al een tijd op mijn lijstje om te maken dus dit was de perfecte gelegenheid! Uiteindelijk heb ik er wat meer kruiden aan toegevoegd, een ander soort kaas gebruikt en hazelnootmeel in plaats van roggemeel. Ook maakte ik er geen grote crackers van maar kleintjes die je perfect als snack kunt serveren op een verjaardag of gewoon als lekker en toch best wel gezond tussendoortje. Ze waren trouwens nog niet uit de oven of mijn oudste zoon viel er al op aan haha. Ze waren in no time op dus zeker voor herhaling vatbaar! 

kaascrackertjes

 

Voor een bakplaat vol crackertjes

  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram hazelnootmeel (gemalen hazelnoten)
  • 2 el van een mix van zonnebloem- en pompoenpitten
  • 2 el lijnzaad
  • 180 ml water
  • 50 ml olie
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
    voor de topping:
  • 6 el geraspte oude kaas
  • grof zeezout
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius boven- en onderwarmte. 
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom
  3. Doe het water en de olie erbij en meng het met een houtel lepel tot een deegbal.
  4. Leg de deegbal op een vel bakpapier en bestrooi met wat speltmeel om plakken te voorkomen.
  5. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 3 à 4 mm dikte.
  6. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
  7. Strooi de kaas en naar smaak zeezout erover en druk het er nog even goed in met de deegroller.
  8. Snijd het deeg in kleine rechthoekjes of vierkantjes met behulp van een (pizza)mes.
  9. Bak de kaascrackers in 15 à 20 minuten goudbruin en krokant. Houd goed in de gaten of ze niet te donker worden, elke oven is anders. Proef desnoods tussendoor een klein stukje om te zien of ze al knapperig genoeg zijn.  

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.