Review van Jamie Oliver’s Diner Rotterdam

Review van Jamie Oliver’s Diner Rotterdam

Jamie Oliver’s Diner

Rotterdam heeft er weer een nieuw restaurant bij! Het is het 2e restaurant van Jamie Oliver in Rotterdam en deze keer is het Jamie Oliver’s Diners. Het idee erachter: lekker en kwalitatief fastfood gebaseerd op Jamie’s reis door de States voor zijn programma Jamie’s America. Klassiek Amerikaans comfort food met een Jamie twist. Geen belachelijk grote supersize porties maar smaak en verse ingrediënten. Ik ging er met een paar vriendinnen naar toe en schreef deze review van Jamie Oliver’s Diner Rotterdam!

Review van Jamie Oliver's Diner Rotterdam
nachos met guacamole

Industrieel aan het Weena

Bij Jamie Oliver’s Diner kun je niet reserveren. Althans, pas vanaf 6 personen of grotere groepen. Wij waren met 6 meiden dus we konden wel reserveren. De Diner bevindt zich op het Weena, vlakbij Rotterdam CS. Het zit onder een kantorencomplex en is aan beide zijden omringd door ramen. Het is er groot en op de vloer liggen oude tegels. Er zijn banken en zitjes, precies zoals je bij een diner verwacht. De keuken is open en er loopt veel personeel rond. Wij kregen een tafel toegewezen in een hoekje vlakbij de ingang. Helaas niet in de grote ruimte. Dit hoekje doet een beetje kantineachtig aan en ieder keer als de deur open gaat, komt er een koude stroom lucht mee naar binnen, dat is wel jammer. Verder hangen er vooral heel veel foto’s van Jamie aan de wand en ziet het er qua inrichting een beetje industrieel uit. Het is vroeg op de avond al flink druk maar we hoeven niet lang te wachten voordat ons wordt gevraagd wat we willen drinken.

Review van Jamie Oliver's Diner Rotterdam
gebakken halloumi

Bediening

Je hebt bij de Diner 2 soorten personeel: om bestellingen op te nemen en om te serveren. Dit vind ik niet heel handig omdat je bijvoorbeeld niet direct wat te drinken kunt bestellen als het eten komt. Maar gelukkig loopt er voldoende personeel en staan we nooit droog. We besluiten om wat voorgerechten te delen en de homemade nachos met guacamole, de gebakken halloumi en quesedillas smaken goed! De porties zijn prima en vooral de guacamole valt goed in de smaak. We bestellen na de voorgerechten pas de hoofdgerechten en dat is geen probleem.

Ruime keuze

Je hebt een ruime keuze uit hoofdgerechten. Er staan burgers, steaks, salades, barbecue klassiekers en kip op het menu. Als sides kun je kiezen uit rozemarijnfriet, zoete aardappelfriet, gefrituurde uienringen of groenten. 3 van ons gingen voor de burger en de andere voor een salade. De burgers zijn van prima formaat en zien er smakelijk uit. Helaas was de rozemarijnfriet al koud toen het op tafel werd gezet. We kregen wel nieuwe toen we dat meldden maar ook die waren vrij lauw. De smaak van de salades was goed. De burgers zijn echter erg grof van structuur en daar moet je van houden. Wij vonden de wat hardere stukjes erin niet echt lekker en dat was jammer want de smaak was verder goed!

Review van Jamie Oliver's Diner Rotterdam
Superfood salade en rozemarijnfriet

Jummy milkshakes

Desserts zijn er niet veel maar de milkshakes zijn echt een aanrader! De cocktails trouwens ook, die zijn erg lekker alhoewel ik bij sommige cocktails de link niet echt kan leggen met de gerechten. Jamie’s Diner is een prima plek voor een snelle maaltijd voordat je naar de vrijmibo doorgaat. Het eten is prima, de sfeer is gezellig en de bediening vriendelijk. Verwacht geen culinaire hoogstandjes maar hé, je hebt dan wel bij Jamie gegeten!

 

Review van Jamie Oliver’s Diner Rotterdam

Ik hoop dat je wat hebt aan deze review van Jamie Oliver’s Diner Rotterdam en ik hoor graag wat jij ervan vond!

Jamie Oliver’s Diner
Weena 296
3012 NJ Rotterdam
010 – 3107949
Openingstijden: Zondag tot donderdag 12-22 uur, vrijdag en zaterdag 12 – 22.30 uur

Ben je fan van Jamie Oliver? Ik kook ook regelmatig uit zijn boeken en maakte onder andere deze heerlijke Indiase bloemkool met chapati’s

disclaimer: dit etentje is niet gesponsord en deze review is slechts gebaseerd op mijn eigen mening


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.