noedelsoep met gamba's

Noedelsoep met gamba’s

Maaltijdsoep

Wat heerst er al lang griep in Nederland zeg! Ik ben zelf ook niet helemaal fit, gelukkig ook niet echt ziek maar het hangt er tussenin. Een maaltijdsoep boordevol groenten zoals deze noedelsoep met gamba’s is dan een goede keuze. Ik maakte deze soep pas voor de camera bij de Kroon op het Werk. Ik heb het resultaat nog niet gezien maar ik ben heel benieuwd. In ieder geval was de soep goed gelukt en hebben we er allemaal van gesmuld tijdens de lunch! Ik heb bij deze soep geëxperimenteerd met de Dream coconut & rice, een plantaardige drank met de frisse smaak van kokos. Ik was heel benieuwd of die smaak overeind zou blijven bij verhitting maar dat is geen probleem! Het resultaat is een lichte, goed gevulde noedelsoep met gamba’s, broccoli en peultjes!

noedelsoep met gamba's

Ingrediënten en bereidingswijze noedelsoep met gamba’s

  • 1 liter Dream coconut & rice (kokosmelk, te vinden bij de amandelmelk in het schap)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stronk broccoli
  • 250 gram peultjes
  • 2 bosuitjes
  • 450 gram gamba’s (rauw en ongepeld, diepvries)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 250 gram mihoen
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.
  2. Pel de gamba’s en dep ze goed droog.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een ruime soeppan.
  4. Fruit de ui, peper en knoflook een paar minuten op matig vuur.
  5. Zet het vuur hoog en roerbak de gamba’s in een paar minuten gaar en roze. Haal ze uit de pan en zet apart.
  6. Doe de Dream coconut & rice met de bouillonblokjes, vissaus, sojasaus en het sap van 1 limoen bij de uien.
  7. Breng aan de kook.
  8. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en halveer de peultjes.
  9. Zodra de soep kookt, voeg je de broccoli toe.
  10. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  11. Kook de broccoli 10 minuten mee en doe dan de peultjes erbij. Laat nog 5 minuten meekoken.
  12. Giet de mihoen af.
  13. Snijd de bosuitjes in ringetjes en breng de soep indien nodig op smaak met peper en zout.
  14. Leg wat mihoen in een diep bord, schep de soep eroverheen en garneer met de gamba’s en bosui.

Houd je van de smaak van kokos? Probeer dan ook eens: frambozen kokos repen en kokos meringue met ananas curd en tropisch fruit

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.