Broccolisoep met gerookte forel

Broccolisoep met gerookte forel

Nationale week zonder vlees

Van 5 tot en met 11 maart 2018 is het Nationale week zonder vlees, een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. Iedere dag vlees eten is heel belastend voor het milieu en daarom is het belangrijk om wat vaker een dagje zonder vlees te eten. Of je nu de hele week mee doet of in ieder geval probeert 1 dag het vlees te laten staan, alle beetjes helpen. Dat vegetarisch eten helemaal niet saai is, weet ik al een tijdje. Ik eet regelmatig zonder vlees en ook zonder vlees kun je enorm goed variëren. Er ligt een groot aanbod aan groenten in de supermarkt en samen met granen, noten, kaas of vis kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld eens deze broccolisoep met gerookte forel.  

broccolisoep met gerookte forel

Broccolisoep met gerookte forel

Deze broccolisoep met gerookte forel is supermakkelijk, voedzaam en heerlijk! Ik maak regelmatig pasta met broccoli maar dan gebruik ik alleen de roosjes en ik wilde de stronken niet zomaar weggooien. Dus ik heb ze in de koelkast bewaard en samen met wat aardappels en bouillon krijg je een superlekkere soep. Soms kan lekker eten zo simpel zijn! Ik eet deze soep graag als lunch en met de forel erdoor wordt het een heerlijke maaltijd! Met broccoli kun je natuurlijk nog veel meer lekkers maken. Kijk ook eens bij dit recept: Risotto met broccoli

Ingrediënten en bereidingswijze broccolisoep met gerookte forel

  • 600 gram broccoli (ik gebruik de stronken die ik bewaar)
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • olijfolie
  • gerookte forel om te serveren
  1. Pel en snipper de ui en snijd de gepelde knoflook fijn.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan met dikke bodem.
  3. Fruit de ui en knoflook op laag vuur.
  4. Snijd de broccoli in stukjes.
  5. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  6. Doe de aardappelen en broccoli bij de ui en knoflook en bak een paar minuten mee.
  7. Doe de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  8. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  9. Schep in kommen of diepe borden en serveer met gerookte forel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.