fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Risotto met broccoli en kruidenroomkaas

Risotto met broccoli en kruidenroomkaas

Van risotto recepten kun je er nooit genoeg hebben! Deze risotto met broccoli en kruidenroomkaas is eenvoudig om te maken en lekker romig door de roomkaas. Met risotto kun je trouwens alle kanten op qua vulling: groenten, vis, vlees, er zijn zoveel smaakcombi’s mogelijk. De broccoli kook je apart van de risotto beetgaar omdat het anders een soort broccolipuree wordt. Je kunt de broccoli eventueel ook roosteren in de oven voor extra smaak. Besprenkel de roosjes dan met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 20 – 25 minuten op 200 graden Celsius. 

Ingrediënten en bereidingswijze risotto met broccoli en kruidenroomkaas

  • 300 gram risotto
  • 500 gram broccoli
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • Olijfolie
  • Glas witte wijn
  • 900 ml kippenbouillon
  • 50 gram kruidenroomkaas
  • 80 gram geraspte oude kaas
  • Peper en zout
  • paprikapoeder
  • Parmezaanse kaas
  1. Verwarm een grote koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui.
  2. Voeg de risotto rijst toe en bak even kort mee.
  3. Blus de risotto vervolgens af met de wijn.
  4. Schep telkens een lepel bouillon bij de rijst en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas een volgende lepel bouillon toe.
  5. Kook ondertussen de broccoli beetgaar.
  6. Als de rijst al dente (beetgaar) is, voeg je de kruidenroomkaas, broccoli en geraspte kaas toe.
  7. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met wat paprikapoeder en Parmezaanse kaas.


Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll Up