Paprikabulgur met spinazie en feta

Paprikabulgur met spinazie en feta

Happy new year!

Gelukkig nieuwjaar! Hoeveel oliebollen hebben jullie gegeten? Ik dit keer niet zoveel want ik was de afgelopen dagen niet zo lekker. Maar december was wel een overdadige maand qua eten en vooral heel veel lekkers dat ik heb gebakken dus nu is het echt weer tijd voor normaal eten. Ik doe niet aan goede voornemens want die gaan altijd op 1 januari alweer de mist in omdat er nog restjes zijn die op moeten haha. Sowieso blijf ik altijd genieten maar dat kan ook met gezonde gerechten. Ik heb dus zin om weer wat gezonder te eten maar ik heb ook heel veel zin in 2018! Ik heb allemaal leuke plannen en wil Deb’s Bakery & Kitchen nu eindelijk op orde krijgen. Daarnaast ga ik nog wat dingen concreet maken en breng ik jullie zo snel mogelijk op de hoogte!

paprikabulgur met spinazie en feta

Healthy & fast

1 januari is voor de meesten een brakke dag. Laat naar bed, vroeg eruit als je, net als ik, jonge kinderen hebt en meestal de kerstdecoraties opruimen. Aan het einde van de middag heb je dan niet zoveel zin meer om uitgebreid te koken.  Ik probeer dus in korte tijd een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Met bulgur of couscous lukt dat prima! Het heeft een korte kooktijd en je kunt er alle kanten mee op. Ik kook altijd een bouillonblokje mee in het water zodat de bulgur al wat meer smaak mee krijgt. Mijn oudste eet deze ‘korreltjes’ het liefst zonder iets erdoor heen dus dan is het in ieder geval niet zo’n flauwe hap. Ik zou natuurlijk het liefst zien dat hij aanvalt op alles dat ik hem voorschotel maar dat is weer een heel ander verhaal… 😉 Dit is in ieder geval een lekkere snelle en makkelijke maaltijd!

Dit heb je nodig voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen:

 • 250 gram bulgur of couscous
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 rode ui, gesnipperd
 • 1 rode paprika in kleine stukjes
 • 300 gram gewassen bladspinazie
 • 2 gegrilde paprika’s uit pot, in kleine stukjes
 • 100 gram feta
 • een handvol verse peterselie
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • een mespunt chilipoeder
 • peper en zout
 • olijfolie
 1. Doe de bulgur samen met het bouillonblokje en 1 liter water in een pan.
 2. Breng aan de kook en laat dan op zacht vuur ongeveer 7 minuten doorkoken.
 3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui.
 4. Voeg de paprika toe en bak op middelhoog vuur een paar minuten.
 5. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat het slinken. Als laatste kan de gegrilde paprika erbij.
 6. Breng op smaak met alle kruiden en peper en zout.
 7. Giet de bulgur af en meng alles door elkaar.
 8. Verkruimel de feta erover en eet smakelijk!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.