gegratineerde prei

Gegratineerde prei

Ik hou wel van feestelijke gerechten en daar bedoel ik mee dat het meestal extra goed smaakt als het gerecht er ook nog eens mooi uitziet. Zeker nu de Kerstdagen in aantocht zijn, ben ik op zoek naar gerechten die je met een gerust hart op de mooi gedekte tafel kunt zetten. Maar iedereen is druk dus het moet niet al te ingewikkeld zijn. Ovengerechten zijn ideaal maar let er wel op dat je niet alles in de oven moet bereiden want dat gaat natuurlijk niet passen 🙂 Zijn jullie al bezig met het kerstmenu? Als je nog tips wilt of menusuggesties, mail me dan even! Ik help je graag. 

gegratineerde prei

Fijn bijgerecht

Vorige week werd ik weer verwend met de Foodybox en dat was deze keer een hele luxe met oesters, een fles likeur, een mooie mok van le Creuset en nog meer leuks en lekkers. Wat er ook in zat, was een potje Heks’nkaas, een smeerdip op basis van roomkaas met peterselie, prei en knoflook. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf niet zo lekker vind om het bijvoorbeeld op een toastje te smeren maar mijn man is er helemaal gek op haha. Wel vond ik het leuk om er iets anders mee te doen dus ik heb dit fijne bijgerecht bedacht met Heks’nkaas. En zo vind ik het wel heel erg lekker! Dit is trouwens erg lekker bij bijvoorbeeld de zalm met bloemkoolpuree.

gegratineerde prei

Ingrediënten en bereidingswijze gegratineerde prei

Voor 4 à 5 personen

  • 4 preien
  • 1 potje heks’nkaas
  • geraspte oude kaas
  • olijfolie om in te vetten
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Maak de preien schoon, halveer ze en snijd deze helften in de lengte doormidden.
  3. Vet een ovenschaal in en leg de prei erin met de snijkant naar boven.
  4. Bestrijk met heks’nkaas en bestrooi met kaas.
  5. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar. 

Nog meer feestelijke bijgerechten?

Ga jij deze gegratineerde prei maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.