Tomaten tartelettes met camembert

tomaten tartelettes met camembert

December feestmaand

Staat jullie kerstboom al? Sinterklaas is natuurlijk pas net weg maar ik had dit jaar extra vroeg zin in een kerstboom en heb de boom een week geleden al neergezet. Gelukkig vinden mijn kinderen het heel erg leuk om te helpen het huis te versieren en het gezellig te maken. December is voor mij een echte feestmaand. Ik ben zelf ook jarig, dat was gisteren alweer en mijn man, schoonzus en schoonmoeder zijn ook nog eens jarig. Je kunt trouwens nog meedoen met een hele leuke actie om lekkers van mij te winnen. Kijk even in dit bericht! En naast alle verjaardagen vieren we ook nog Sinterklaas en Kerst. Zelf heb ik het meest zin in de Kerstdagen! 

Tomaten tartelettes met camembert

Kerstfeest vieren

Ik vind het heerlijk om met Kerst bij elkaar te komen en samen te eten. Kerstfeest vieren doe je wat mij betreft niet alleen. Op eerste Kerstdag komt mijn familie bij ons en gaan we, als het weer het toelaat, pizza bakken! Het is weer eens wat anders maar het voordeel is dat iedereen het lust en vooraf hebben we lekkere antipasti en als toetje tiramisu. Heerlijk Italiaans dus alleen wel met Hollands weer haha. Zijn jullie al bezig met het menu? Ik heb in ieder geval een lekker recept voor het voorgerecht of bijgerecht. Deze tartelettes zijn makkelijk te maken en ook nog eens van tevoren. Dat is wel ideaal met Kerst. Warm ze van tevoren nog even 5 à 10 minuten op op 180 graden Celsius. 

Tomaten tartelettes met camembert

Ingrediënten en bereidingswijze

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 gram cherrytomaten
  • 100 gram camembert, in blokjes
  • 50 gram taggiasche olijven
  • 1/2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • extra: basilicum om te garneren en 6 tartelettevormpjes
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. 
  2. Halveer de cherrytomaten en doe ze in een kom.
  3. Schep om met de camembert, olijven, olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden.
  4. Vet de tartelettevormpjes in en snijd het bladerdeeg in 6 vierkantjes.
  5. Bekleed de vormpjes met het deeg.
  6. Verdeel het tomatenmengsel erover. Let erop dat de tomaatjes met de snijkant naar boven liggen.
  7. Vouw eventueel de hoekjes van het bladerdeeg een beetje over de tartelettes.
  8. Bak ze in 3o minuten goudbruin en gaar. 
  9. Garneer met verse basilicum.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.