Galette met wortel, biet en blauwaderkaas

Galette met wortel, biet en blauwaderkaas

Inhoudsopgave

Herfstvakantie

Het is herfstvakantie. Herfst: blaadjes vallen van de bomen, guur, regen enzovoort maar waar waren wij vandaag? Op het strand! Haha, ongelooflijk wat een lekker weer en wat is het genieten om daar nog even optimaal gebruik van te maken! Het was net te fris om in bikini te gaan liggen maar ik heb toch maar weer mijn korte broek uit de kast gehaald. Wat was het fijn! De kinderen zijn inmiddels groot genoeg om zich te kunnen vermaken met graven, in de branding spetteren en zandkastelen bouwen en ik kon even een tijdschrift lezen. Wel kijk ik om de paar seconden of ik ze nog zie maar het is al relaxter dan eerst. 

Luieren

Het is in ieder geval super dat we toch nog van zulk lekker weer kunnen genieten en ik hoop dat het deze week goed weer blijft! Ik heb nog geen idee wat we verder nog allemaal gaan doen, ik bekijk het even per dag. Zijn bij jullie de vakanties al altijd helemaal vol gepland? Het enige dat ik in plan zijn mijn sportochtenden omdat ik gebruik maak van de kinderopvang op de sportschool en ze daarvoor moet inschrijven. Daarnaast blijft er nog genoeg tijd over voor leuke dingen maar natuurlijk ook voor lekker helemaal niets doen! Kinderen hebben tegenwoordig al best een druk leventje dus in de vakantie een beetje lanterfanten is juist heel gezond. Misschien hoop ik eigenlijk toch nog op een dagje minder weer…. dan kan ik lekker gaan bakken met ze! 

galette met wortel biet en blauwaderkaas 

Recept

Dit is trouwens ook een leuk gerecht om samen met je kinderen te maken. Ze kunnen de galette mooi beleggen met de plakjes wortel en biet en de kaas erover verkruimelen. Daarna mogen ze dan het pakketje mooi dicht vouwen. Ideaal werkje voor ze! Ik laat mijn kinderen van jongs af aan meehelpen in de keuken als ze daar interesse in toonden. Koekjes uitsteken kunnen ze al snel maar ook snijden kan prima onder begeleiding. Vooral zachte producten zoals champignons zijn prima. Mijn oudste is wel een beetje de interesse verloren voor het koken maar de jongste helpt het liefst elke dag. Erg gezellig! Ik moet alleen wel echt op tijd beginnen want het duurt natuurlijk wel iets langer haha. Dit is echt een bijgerecht of een hapje want het bevat natuurlijk niet genoeg groenten voor 4 personen. Je kunt het wel als lunch voor 2 personen serveren maar voor het avondeten zou ik er nog gewoon een salade of geroosterde groenten bij maken. 

Bijgerecht voor 4 personen

 • 1 rol Tante Fanny bladerdeeg
 • 4 wortels
 • 1 rode biet
 • 50 gram Danish blue of andere blauwaderkaas
 • peper en zout
 • verse tijm
 • olijfolie
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Was de wortels  en snijd ze in de lengte in dunne plakjes.
 3. Snijd de biet ook in dunne plakjes.
 4. Rol het bladerdeeg uit en snijd van de lengte ongeveer 1/4 af. Snijd dit doormidden een plak het aan de rest van het bladerdeeg zodat je min of meer een vierkant krijgt. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
 5. Verdeel de wortel en biet erover maar houd een ruime rand vrij.
 6. Bestrooi met peper en zout  en verse tijm.
 7. Leg er stukjes kaas tussen.
 8. Vouw de rand over de groenten en bestrijk met olijfolie.
 9. Bak de galette in 25 minuten goudbruin.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.