Met regelmaat staat er bij ons een vegetarisch gerecht op tafel en dat wordt eigenlijk steeds meer. Langzamerhand wordt steeds meer bekend dat teveel vlees eten niet zo goed is voor je lijf en al helemaal niet voor het milieu. Om over het dierenwelzijn nog maar niet te spreken. Ik ben absoluut geen moraalridder en geniet nog regelmatig van vlees maar ik merk wel dat ik dus vaker kies voor vegetarisch. Mijn taak is dan ook om dat met jullie te delen zodat je ook vaker bewust een vega dagje in plant!
Veelzijdige groenten
Vegetarisch eten is absoluut niet saai en door de ruime keuze aan groenten die we in Nederland hebben, is het ook nog eens hartstikke veelzijdig. Met daarnaast het grote aanbod aan verschillende granen zet je zo fantastische smakelijke maaltijden op tafel. Van recepten met groenten kun je er wat mij betreft ook niet genoeg hebben dus die zal ik met regelmaat aanvullen!

broccolisalade met zalm, druiven en granaatappel 
pommes duchesse met geitenkaas 
stamppot met knolselderij, oesterzwammen en pecannoten 
Spruitjes stamppot met zoete aardappel 
sla stamppot 
maiswafels met pittige paprikaboter 
asperges met tomatenpesto 
knolselderij uit de oven met kaas en pecannoten 
galette met knolselderij en oesterzwammen 
wortel pastinaakrösti met eikhaas 
quinoasalade met pastinaak, venkel en appel 
Pastinaakschotel 
Pastinaaktaartje met brie 
tortillacups met spicy bloemkool 
snelle tortilla met groenten en zeewierbacon 
Bloemkoolcurry met ananas 
Indiase bloemkool met chapati’s 
gegratineerde prei 
Preitaartjes 
bietenburgers met truffelkaas 
hartige muffins met cheddar 
paprikabulgur met spinazie en feta 
Bietenravioli 
aardappelgratin torentjes 
rode kool met appel 
polentapizza met wortels 
courgette fritters 
galette met wortel biet en blauwaderkaas 
frittata met artisjok en spinazie


















